De 25-jarige Alderweireld ligt sinds vorig seizoen bij Atlético onder contract, maar daar krijgt hij van de Argentijnse coach Diego Simeone weinig speelkansen. Bij Southampton hoopt hij onder de Nederlander Ronald Koeman meer speelminuten te verzamelen.

Geloof

"Ik ben erg blij dat ik heb kunnen tekenen bij een club waar de coach in mij gelooft", aldus Alderweireld.

De verdediger speelde sinds 2004 voor de jeugd van Ajax, dat hem bij Germinal Beerschot wegplukte. In 2008 kwam hij in de hoofdmacht bij de Amsterdammers. Hij speelde 186 wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 15 keer.

(Belga/RR)

De 25-jarige Alderweireld ligt sinds vorig seizoen bij Atlético onder contract, maar daar krijgt hij van de Argentijnse coach Diego Simeone weinig speelkansen. Bij Southampton hoopt hij onder de Nederlander Ronald Koeman meer speelminuten te verzamelen. "Ik ben erg blij dat ik heb kunnen tekenen bij een club waar de coach in mij gelooft", aldus Alderweireld. De verdediger speelde sinds 2004 voor de jeugd van Ajax, dat hem bij Germinal Beerschot wegplukte. In 2008 kwam hij in de hoofdmacht bij de Amsterdammers. Hij speelde 186 wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 15 keer.(Belga/RR)