Dat bevestigde Alderweireld aan de Nederlandse krant De Telegraaf. De 24-jarige Alderweireld speelde sinds 2004 voor de jeugd van Ajax, dat hem bij Germinal Beerschot wegplukte. In 2008 kwam hij in de hoofdmacht bij de Amsterdammers. Hij speelde 186 wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 15 keer. Naar verluidt legt Atletico Madrid, waar hij ploegmaat wordt van Thibaut Courtois, 7 miljoen euro voor hem op tafel.

"Er ligt een contract voor vier jaar voor me klaar", verklaarde Alderweireld. "Helemaal rond is het nog niet. Er is nog de medische keuring. Die zal ik zo snel mogelijk, waarschijnlijk zaterdag, ondergaan en dan kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden."

Sms van Courtois

"Iedereen weet dat ik graag die volgende stap wou zetten", zei Courtois, die per sms van Courtois hoorde dat de Madrilenen interesse in hem hadden. "Als er dan een club als Atletico komt aankloppen, heb je daar natuurlijk wel oren naar. Dan is het onderhandelen en ben je wel opgelucht dat het lukt."

"Ik kijk met een fantastisch gevoel op Ajax terug. Ik heb hier een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. De club zit voor altijd in mijn hart. Dat zeggen er veel, maar weinig spelers zitten zo lang bij dezelfde club. Ik ben Ajax heel dankbaar." (Belga/TV)

Dat bevestigde Alderweireld aan de Nederlandse krant De Telegraaf. De 24-jarige Alderweireld speelde sinds 2004 voor de jeugd van Ajax, dat hem bij Germinal Beerschot wegplukte. In 2008 kwam hij in de hoofdmacht bij de Amsterdammers. Hij speelde 186 wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin 15 keer. Naar verluidt legt Atletico Madrid, waar hij ploegmaat wordt van Thibaut Courtois, 7 miljoen euro voor hem op tafel. "Er ligt een contract voor vier jaar voor me klaar", verklaarde Alderweireld. "Helemaal rond is het nog niet. Er is nog de medische keuring. Die zal ik zo snel mogelijk, waarschijnlijk zaterdag, ondergaan en dan kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden." Sms van Courtois "Iedereen weet dat ik graag die volgende stap wou zetten", zei Courtois, die per sms van Courtois hoorde dat de Madrilenen interesse in hem hadden. "Als er dan een club als Atletico komt aankloppen, heb je daar natuurlijk wel oren naar. Dan is het onderhandelen en ben je wel opgelucht dat het lukt." "Ik kijk met een fantastisch gevoel op Ajax terug. Ik heb hier een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. De club zit voor altijd in mijn hart. Dat zeggen er veel, maar weinig spelers zitten zo lang bij dezelfde club. Ik ben Ajax heel dankbaar." (Belga/TV)