Toch geen Chadli in basiself tegen Wales

© Belga

Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn opstelling voor de EK-kwalificatiewedstrijd op de zesde speeldag in groep B in en tegen Wales alsnog moeten wijzigen.

In de driehoek op het middenveld spelen Radja Nainggolan, Axel Witsel en de herstelde Kevin De Bruyne. De Wolfsburg-middenvelder, Speler van het Jaar in de Bundesliga, krijgt daarbij de stek van de geblesseerde Marouane Fellaini. Donderdagavond had Wilmots nochtans op de persconferentie laten weten dat Nacer Chadli centraal de voorkeur zou krijgen, waardoor De Bruyne op de flank – zijn vertrouwde positie bij de Duivels – zou belanden.

Chadli zou echter geblesseerd zijn, waardoor KDB naar het midden schuift en Dries Mertens op rechts mag starten. Aanvoerder Eden Hazard neemt de linkerflank voor zijn rekening, in de steun van diepe spits Christian Benteke. Achterin vinden we dezelfde spelers terug als zondag in de met 3-4 gewonnen oefeninterland tegen Frankrijk. Thibaut Courtois krijgt voor zich dus Toby Alderweireld, Jason Denayer, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen.

Vol huis

Woensdag toonde een MRI-scan bij Marouane Fellaini aan dat er een stressreactie aan zijn bekken opgetreden was. Bondcoach Marc Wilmots liet weten dat de topschutter niet op tijd speelklaar zou zijn voor de wedstrijd en dat hij de selectie moest verlaten. De 27-jarige middenvelder van Manchester United had al een tijd last van zijn adductoren en kreeg tijdens de slotfase van het oefenduel van zondag tegen de Fransen opnieuw pijn.

Ook Wales mist een speler op het veld. Verdediger Paul Dummett van Newcastle United zal er niet bij zijn, maar de Welshe bondscoach Chris Coleman blijft positief. ‘We mogen spelen voor een vol huis tegen een sterk team, dat is wat we altijd al gewild hebben. Bovendien kun je van zo’n wedstrijden alleen maar sterker worden’, zegt hij.

België bulkt van het talent. Ze hebben gevaarlijke spelers, ze zijn snel en fysiek sterk.

Welshe aanvoerder Ashley Williams

Gevaarlijke spelers

Volgens de Welshe aanvoerder Ashley Williams mogen de Belgen niet klagen en maakt het voor hen niet uit of ze één of meerdere spelers missen. ‘Ze vervangen hem gewoon door een andere kwaliteitsvolle speler, hun brede kern is sterk genoeg. België bulkt van het talent, vooral in aanvallend opzicht. Ze hebben gevaarlijke spelers, ze zijn snel en fysiek sterk’, meent Williams.

Na vijf speeldagen staan de Rode Duivels en Wales allebei met elf punten aan de leiding in de groep. Vanavond wordt er beslist wie de leidingplaats zal innemen. De winnaar van het duel zet een belangrijke stap richting het EK dat over een jaar in Frankrijk plaats zal vinden. In het verleden was Wales er nog maar één keer bij op een eindronde van een groot toernooi. Dat was het WK in Zweden in 1958, dus hoopt de hele natie op een deelname aan het EK.

De kwalificatiewedstrijd van vanavond wordt gespeeld in Cardiff en begint om 20u45 Belgische tijd. (MD)

Partner Content