Het was Thibault De Gendt, de Competitions Director van de Belgische Voetbalbond, die het nieuws maandag bevestigde op Twitter. 'Beslissing UEFA inzake de wedstrijd Anderlecht-GNK Dinamo Zagreb (Youth League): 3-0 forfait ten voordele van RSC Anderlecht', klonk het.

Invaller

Dinamo Zagreb ging dinsdag met 0-2 winnen in het Astridpark, maar liet zeven minuten voor tijd middenvelder Matija Fintic invallen. Fintic had in de groepsfase van de Youth League echter drie gele kaarten gekregen en was bijgevolg geschorst.

De Kroaten erkenden op hun website meteen dat er een administratieve fout werd gemaakt. 'Wij zijn klaar om de financiële gevolgen van deze administratieve fout te dragen, maar hopen ook van harte dat de UEFA de sportieve waarden erkent en deze jonge atleten de kwartfinale niet onthoudt'.

De club zei ook dat het Anderlecht na de match op de hoogte bracht van de niet-speelgerechtigde speler, maar dat de Brusselaars zelf geen klacht wilden indienen.

Kwartfinale

De selectie van coach Nicolas Frutos mag nu dus alsnog naar de kwartfinales van de Youth League en ontmoet daar de jonkies van FC Barcelona.

De wedstrijd wordt normaal gezien op 8 of 9 maart in Brussel afgewerkt. Vorig jaar stuntte Anderlecht nog door de Catalanen met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen bij de laatste acht. (Belga)

Het was Thibault De Gendt, de Competitions Director van de Belgische Voetbalbond, die het nieuws maandag bevestigde op Twitter. 'Beslissing UEFA inzake de wedstrijd Anderlecht-GNK Dinamo Zagreb (Youth League): 3-0 forfait ten voordele van RSC Anderlecht', klonk het.Dinamo Zagreb ging dinsdag met 0-2 winnen in het Astridpark, maar liet zeven minuten voor tijd middenvelder Matija Fintic invallen. Fintic had in de groepsfase van de Youth League echter drie gele kaarten gekregen en was bijgevolg geschorst. De Kroaten erkenden op hun website meteen dat er een administratieve fout werd gemaakt. 'Wij zijn klaar om de financiële gevolgen van deze administratieve fout te dragen, maar hopen ook van harte dat de UEFA de sportieve waarden erkent en deze jonge atleten de kwartfinale niet onthoudt'. De club zei ook dat het Anderlecht na de match op de hoogte bracht van de niet-speelgerechtigde speler, maar dat de Brusselaars zelf geen klacht wilden indienen. De selectie van coach Nicolas Frutos mag nu dus alsnog naar de kwartfinales van de Youth League en ontmoet daar de jonkies van FC Barcelona. De wedstrijd wordt normaal gezien op 8 of 9 maart in Brussel afgewerkt. Vorig jaar stuntte Anderlecht nog door de Catalanen met een 1-0 nederlaag huiswaarts te sturen bij de laatste acht. (Belga)