De Franse bondscoach Deschamps wijzigde het elftal dat eerder met 1-0 won Duitsland op een plaats. Linksachter Lucas Hernandez, niet topfit na een tik op de knie, verdween uit het team voor Lucas Digne. Marco Rossi, de Italiaanse trainer van de Hongaren, voerde eveneens een verandering door in vergelijking met het team dat met 0-3 van Portugal verloor. Op de rechterwingback nam Loic Nego de positie in van Gergo Lovrencsics.

In een broeierige en bomvolle Puskas Arena, gevuld met 67.000 toeschouwers, kon Hongarije aanvankelijk gelijke tred houden met Frankrijk maar al snel namen de bezoekers de bovenhand. Er kwamen ook goeie kansen voor Kylian Mbappé en Karim Benzema maar bij de gereputeerde spitsen stond het vizier niet scherp afgesteld. Die missers braken de wereldkampioen op het einde van de eerste helft zuur op. Bij een zeldzame counter openden de Hongaren de score. Attila Fiola rondde een loopactie fraai af voorbij Lloris.

Hongarije kon zo met een erg gevleide 1-0 voorsprong gaan rusten. Hun aanvoerder Adam Szalai zat dan al een tijdje in de kleedkamer. De aanvaller, een erg belangrijke schakel bij de Hongaren, moest immers na 25 minuten groggy naar de kant.

In de tweede helft moest Frankrijk vol aan de bak om een verrassende nederlaag te ontlopen. Invaller Dembélé raakte eerst de paal maar op het uur hing de gelijkmaker toch tegen de netten. Mbappé schudde twee Hongaarse verdedigers af, waarna Antoine Griezmann van dichtbij de 1-1 kon binnen trappen.

Met Giroud en Tolisso voor Benzema en Pogba gingen de Fransen op zoek naar de winning goal. Mbappé zette zich nog eens door maar vond een attente Hongaarse goalie Gulacsi op zijn weg.

Les Bleus zochten in de slotfase wanhopig naar een opening maar de Hongaren verdedigden, gesteund door een fanatiek publiek, met hand en tand en hielden het onverhoopte punt vast. Zo behouden ze zelfs uitzicht op kwalificatie voor de achtste finales, een scenario waarmee in deze groep weinigen rekening hielden.

De Franse bondscoach Deschamps wijzigde het elftal dat eerder met 1-0 won Duitsland op een plaats. Linksachter Lucas Hernandez, niet topfit na een tik op de knie, verdween uit het team voor Lucas Digne. Marco Rossi, de Italiaanse trainer van de Hongaren, voerde eveneens een verandering door in vergelijking met het team dat met 0-3 van Portugal verloor. Op de rechterwingback nam Loic Nego de positie in van Gergo Lovrencsics. In een broeierige en bomvolle Puskas Arena, gevuld met 67.000 toeschouwers, kon Hongarije aanvankelijk gelijke tred houden met Frankrijk maar al snel namen de bezoekers de bovenhand. Er kwamen ook goeie kansen voor Kylian Mbappé en Karim Benzema maar bij de gereputeerde spitsen stond het vizier niet scherp afgesteld. Die missers braken de wereldkampioen op het einde van de eerste helft zuur op. Bij een zeldzame counter openden de Hongaren de score. Attila Fiola rondde een loopactie fraai af voorbij Lloris. Hongarije kon zo met een erg gevleide 1-0 voorsprong gaan rusten. Hun aanvoerder Adam Szalai zat dan al een tijdje in de kleedkamer. De aanvaller, een erg belangrijke schakel bij de Hongaren, moest immers na 25 minuten groggy naar de kant. In de tweede helft moest Frankrijk vol aan de bak om een verrassende nederlaag te ontlopen. Invaller Dembélé raakte eerst de paal maar op het uur hing de gelijkmaker toch tegen de netten. Mbappé schudde twee Hongaarse verdedigers af, waarna Antoine Griezmann van dichtbij de 1-1 kon binnen trappen. Met Giroud en Tolisso voor Benzema en Pogba gingen de Fransen op zoek naar de winning goal. Mbappé zette zich nog eens door maar vond een attente Hongaarse goalie Gulacsi op zijn weg. Les Bleus zochten in de slotfase wanhopig naar een opening maar de Hongaren verdedigden, gesteund door een fanatiek publiek, met hand en tand en hielden het onverhoopte punt vast. Zo behouden ze zelfs uitzicht op kwalificatie voor de achtste finales, een scenario waarmee in deze groep weinigen rekening hielden.