De coach van Zenit Sint-Petersburg, Luciano Spalletti, heeft topschutter Alexander Kerzhakov en middenvelder Igor Denisov voor onbepaalde tijd naar de beloftenkern verwezen. De twee internationals hadden voor amok gezorgd omdat ze het niet pikken dat nieuwkomers Hulk en Axel Witsel veel meer verdienen.

De tegenstander van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League, waar met Nicolas Lombaerts nog een Rode Duivel speelt, legde eind vorige maand tijdens de laatste dagen van de zomertransferperiode in totaal bijna 100 miljoen euro op tafel om Witsel en Hulk naar Rusland te lokken. De twee verdienen er naar verluidt respectievelijk 3,5 en 6 miljoen euro per jaar.

Contractaanpassing

Vooral Denisov zou aandringen op een contractaanpassing maar daar gaat de directie niet op in, zo staat te lezen op de clubwebsite. "Zijn salaris is fair als je kijkt naar zijn kwaliteiten en naar wat vergelijkbare spelers verdienen bij andere Europese clubs. We stelden hem een contractverlenging van twee jaar voor aan dezelfde voorwaarden als die in zijn huidige contract, maar dat heeft hij geweigerd. Zenit vindt dat Denisov zich onprofessioneel gedraagt en zichzelf, de club en het Russische voetbal zo in diskrediet brengt."

Over Kerzhakov staat enkel te lezen dat hij naar de beloftenkern is gestuurd wegens "ongepast gedrag". (Belga/KVDA)

De coach van Zenit Sint-Petersburg, Luciano Spalletti, heeft topschutter Alexander Kerzhakov en middenvelder Igor Denisov voor onbepaalde tijd naar de beloftenkern verwezen. De twee internationals hadden voor amok gezorgd omdat ze het niet pikken dat nieuwkomers Hulk en Axel Witsel veel meer verdienen. De tegenstander van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League, waar met Nicolas Lombaerts nog een Rode Duivel speelt, legde eind vorige maand tijdens de laatste dagen van de zomertransferperiode in totaal bijna 100 miljoen euro op tafel om Witsel en Hulk naar Rusland te lokken. De twee verdienen er naar verluidt respectievelijk 3,5 en 6 miljoen euro per jaar.Contractaanpassing Vooral Denisov zou aandringen op een contractaanpassing maar daar gaat de directie niet op in, zo staat te lezen op de clubwebsite. "Zijn salaris is fair als je kijkt naar zijn kwaliteiten en naar wat vergelijkbare spelers verdienen bij andere Europese clubs. We stelden hem een contractverlenging van twee jaar voor aan dezelfde voorwaarden als die in zijn huidige contract, maar dat heeft hij geweigerd. Zenit vindt dat Denisov zich onprofessioneel gedraagt en zichzelf, de club en het Russische voetbal zo in diskrediet brengt." Over Kerzhakov staat enkel te lezen dat hij naar de beloftenkern is gestuurd wegens "ongepast gedrag". (Belga/KVDA)