De spelers van Al-Ahly, onder wie ook de Egyptische internationals Mohammed Aboutrika (32), Emad Meteb (28) en Mohammed Barakat (35), hebben aangekondigd dat ze stoppen met voetbal als gevolg van het drama in Port Said. Na de competitiewedstrijd Al-Masri - Al-Ahly woensdagavond liepen supporters van de thuisploeg het veld op en vielen spelers en fans van Al-Ahly aan. De supporters gingen elkaar te lijf met onder andere messen en flessen. Er vielen meer dan 70 doden en honderden gewonden.

'Mensen voor onze ogen gestorven'
"Het is voorbij. We hebben allemaal de beslissing genomen niet langer te voetballen," zei doelman Sharif Ikrami aan televisiezender ONTV. "Er zijn mensen voor onze ogen gestorven. Dat is het enige waar we kunnen aan denken."

Ook de Egyptische internationals Aboutrika en Meteb, die in 2010 bijna voor Standard speelde, kondigden op Al-Ahly TV hun afscheid aan. Barakat speelt voorlopig niet meer, maar sluit niet uit dat hij nog terugkeert. Aboutrika en Barakat waren begonnen aan de wedstrijd tegen Al-Masri, Meteb viel later in.

Manuel José, de Portugese trainer van Al-Ahly die zelf werd aangevallen, is teruggekeerd naar zijn geboorteland om zich te bezinnen over zijn toekomst.

Topclub in Egypte en Afrika
Al-Ahly, gesticht in 1907, is de bekendste en meest succesvolle Egyptische club en een van de meest succesvolle Afrikaanse clubs. Het team uit Cairo werd al 36 keer kampioen van Egypte en won 6 keer de Afrikaanse Champions League.

FIFA eist onderzoek De FIFA heeft naar eigen zeggen "een volledig rapport" over de rellen opgevraagd bij de Egyptische overheid. Tegelijk biedt de organisatie "haar volledige steun" aan bij de Egyptische voetbalbond.

Minuut stilte in Afrika Cup Alle resterende wedstrijden van de Afrika Cup, die momenteel plaatsvindt in Equatoriaal Guinea en Gabon, zullen worden voorafgegaan door een minuut stilte. Dat meldt de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF). Volgens CAF-voorzitter Issa Hayatou is de hele voetbalwereld in rouw en is iedereen geschokt door de gebeurtenissen. (KVDA)

De spelers van Al-Ahly, onder wie ook de Egyptische internationals Mohammed Aboutrika (32), Emad Meteb (28) en Mohammed Barakat (35), hebben aangekondigd dat ze stoppen met voetbal als gevolg van het drama in Port Said. Na de competitiewedstrijd Al-Masri - Al-Ahly woensdagavond liepen supporters van de thuisploeg het veld op en vielen spelers en fans van Al-Ahly aan. De supporters gingen elkaar te lijf met onder andere messen en flessen. Er vielen meer dan 70 doden en honderden gewonden. 'Mensen voor onze ogen gestorven' "Het is voorbij. We hebben allemaal de beslissing genomen niet langer te voetballen," zei doelman Sharif Ikrami aan televisiezender ONTV. "Er zijn mensen voor onze ogen gestorven. Dat is het enige waar we kunnen aan denken." Ook de Egyptische internationals Aboutrika en Meteb, die in 2010 bijna voor Standard speelde, kondigden op Al-Ahly TV hun afscheid aan. Barakat speelt voorlopig niet meer, maar sluit niet uit dat hij nog terugkeert. Aboutrika en Barakat waren begonnen aan de wedstrijd tegen Al-Masri, Meteb viel later in. Manuel José, de Portugese trainer van Al-Ahly die zelf werd aangevallen, is teruggekeerd naar zijn geboorteland om zich te bezinnen over zijn toekomst. Topclub in Egypte en Afrika Al-Ahly, gesticht in 1907, is de bekendste en meest succesvolle Egyptische club en een van de meest succesvolle Afrikaanse clubs. Het team uit Cairo werd al 36 keer kampioen van Egypte en won 6 keer de Afrikaanse Champions League. FIFA eist onderzoek De FIFA heeft naar eigen zeggen "een volledig rapport" over de rellen opgevraagd bij de Egyptische overheid. Tegelijk biedt de organisatie "haar volledige steun" aan bij de Egyptische voetbalbond. Minuut stilte in Afrika Cup Alle resterende wedstrijden van de Afrika Cup, die momenteel plaatsvindt in Equatoriaal Guinea en Gabon, zullen worden voorafgegaan door een minuut stilte. Dat meldt de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF). Volgens CAF-voorzitter Issa Hayatou is de hele voetbalwereld in rouw en is iedereen geschokt door de gebeurtenissen. (KVDA)