De saga rond de overstap van Gareth Bale naar Real Madrid mag dan al weken aanslepen, dat belette voorzitter Daniel Levy niet om de miljoenen die Tottenham daarvoor zou vangen, al kwistig te spenderen aan nieuwe namen voor zijn kern.

In het offensieve compartiment zijn dat: Roberto Soldado (31 miljoen euro, Valencia), Erik Lamela (31 miljoen euro, AS Roma), Nacer Chadli (8 miljoen euro, Twente) en nu ook de Deense wonderboy Christian Eriksen (10 miljoen euro, Ajax). Reken daarbij ook nog de transfers van Braziliaans international Paulinho (20 miljoen euro, Corinthians), een box-to-boxspeler, de Franse middenvelder Etienne Capoue (11 miljoen euro, Toulouse) en de Roemeense verdediger Vlad Chiriches (10 miljoen euro, Steaua Boekarest) en dan kom je op een mooie som van 121 miljoen euro aan gespendeerd transfergeld.

Voor Chadli en Dembélé beloven de plekjes in het elftal van de Spurs zeer duur te worden. Want dat zware investeringen als Soldado, Eriksen en Lamela aan spelen toe zullen komen, lijkt een uitgemaakte zaak. Net zoals Dries Mertens bij Napoli wordt het knokken voor een basisstek.

Coach André Villas-Boas heeft zo zijn redenen voor de koopwoede: "Vorig jaar merkten we dat we in de eindfase te kampen kregen met blessures. Dit seizoen willen we in alle competities meestrijden."

Eriksen

Voor Eriksen, die bij Ajax zijn laatste contractjaar inging, tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Londense club. De nog steeds maar 21-jarige Deense spelmaker debuteerde op zijn achttiende in het eerste van Ajax en geldt in Nederland al jaren als groot talent. De voorbije zomers werd hij steeds gelinkt aan een topclub.

Ajaxcoach Frank de Boer gaf al commentaar bij de deal: "Eriksen was een zeer belangrijke speler voor onze ploeg, voor ons betekent zijn vertrek een groot verlies. Maar ik ben zeker dat hij in Tottenham kan slagen."

The best of Christian Eriksen:

De saga rond de overstap van Gareth Bale naar Real Madrid mag dan al weken aanslepen, dat belette voorzitter Daniel Levy niet om de miljoenen die Tottenham daarvoor zou vangen, al kwistig te spenderen aan nieuwe namen voor zijn kern.In het offensieve compartiment zijn dat: Roberto Soldado (31 miljoen euro, Valencia), Erik Lamela (31 miljoen euro, AS Roma), Nacer Chadli (8 miljoen euro, Twente) en nu ook de Deense wonderboy Christian Eriksen (10 miljoen euro, Ajax). Reken daarbij ook nog de transfers van Braziliaans international Paulinho (20 miljoen euro, Corinthians), een box-to-boxspeler, de Franse middenvelder Etienne Capoue (11 miljoen euro, Toulouse) en de Roemeense verdediger Vlad Chiriches (10 miljoen euro, Steaua Boekarest) en dan kom je op een mooie som van 121 miljoen euro aan gespendeerd transfergeld. Voor Chadli en Dembélé beloven de plekjes in het elftal van de Spurs zeer duur te worden. Want dat zware investeringen als Soldado, Eriksen en Lamela aan spelen toe zullen komen, lijkt een uitgemaakte zaak. Net zoals Dries Mertens bij Napoli wordt het knokken voor een basisstek.Coach André Villas-Boas heeft zo zijn redenen voor de koopwoede: "Vorig jaar merkten we dat we in de eindfase te kampen kregen met blessures. Dit seizoen willen we in alle competities meestrijden."EriksenVoor Eriksen, die bij Ajax zijn laatste contractjaar inging, tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Londense club. De nog steeds maar 21-jarige Deense spelmaker debuteerde op zijn achttiende in het eerste van Ajax en geldt in Nederland al jaren als groot talent. De voorbije zomers werd hij steeds gelinkt aan een topclub. Ajaxcoach Frank de Boer gaf al commentaar bij de deal: "Eriksen was een zeer belangrijke speler voor onze ploeg, voor ons betekent zijn vertrek een groot verlies. Maar ik ben zeker dat hij in Tottenham kan slagen."The best of Christian Eriksen: