Dorege Kouemaha, de Kameroense spits van Club Brugge, kan op buitenlandse belangstelling rekenen, maar een officieel bod is er (nog) niet. Vorig seizoen scoorde Dorege Kouemaha (27) in de reguliere competitie quasi met de ogen dicht. In dertien verschillende matchen telkens goed voor een goal. In de play-offs was het iets minder, maar met nog eens drie goals in de laatste drie wedstrijden kwam hij toch uit op zestien in totaal.

Daarmee deed hij één goal beter dan Romelu Lukaku, na de reguliere competitie gekroond tot topschutter met vijftien goals.

Dit seizoen ging het allemaal veel moeizamer. Een rode kaart tegen Cercle Brugge kostte Kouemaha een schorsing van vier wedstrijden. Scoren ging veel moeilijker, tot voor zondag lukte dat maar twee keer, thuis tegen AA Gent en in Waregem.

Door de onbeschikbaarheid van Joseph Akpala bleef hij in de ploeg, maar toen de Nigeriaan terugkeerde, kreeg Kouemaha terecht wat rust. Zondag startte hij na drie invalbeurten weer in de basis en hij speelde een sterke partij.

En zie, blijkbaar zijn de buitenlandse clubs toch bij zijn naam stil blijven staan. Via via raakte Kouemaha op de hoogte dat het Turkse Trabzonspor belangstelling voor hem had.

Of het straks tot een transfer komt, is evenwel verre van zeker. Achter de schermen ontstond de voorbije weken een getouwtrek van makelaars. De contacten tussen de speler en de Turkse club werden niet gelegd via de vaste makelaar van Kouemaha, en toen die van de zaak op de hoogte werd gebracht, liep er wat fout.

Definitief?
Bij Club Brugge wachten ze voorlopig nog af. Sportmanager Luc Devroe, vorige vrijdag: "Wij weten van niks."

Afwachten doet ook Thibaut Van Acker (19) die zondag na een jaar A-kern debuteerde. Van Acker stapte nog niet naar de trainer, maar vraagt zich stilaan af of een half jaartje uitlenen hem niet meer vooruit zou helpen. Hij heeft vooral contacten met Nederland.

(Peter T'Kint en Steve Van Herpe)

Dorege Kouemaha, de Kameroense spits van Club Brugge, kan op buitenlandse belangstelling rekenen, maar een officieel bod is er (nog) niet. Vorig seizoen scoorde Dorege Kouemaha (27) in de reguliere competitie quasi met de ogen dicht. In dertien verschillende matchen telkens goed voor een goal. In de play-offs was het iets minder, maar met nog eens drie goals in de laatste drie wedstrijden kwam hij toch uit op zestien in totaal. Daarmee deed hij één goal beter dan Romelu Lukaku, na de reguliere competitie gekroond tot topschutter met vijftien goals. Dit seizoen ging het allemaal veel moeizamer. Een rode kaart tegen Cercle Brugge kostte Kouemaha een schorsing van vier wedstrijden. Scoren ging veel moeilijker, tot voor zondag lukte dat maar twee keer, thuis tegen AA Gent en in Waregem. Door de onbeschikbaarheid van Joseph Akpala bleef hij in de ploeg, maar toen de Nigeriaan terugkeerde, kreeg Kouemaha terecht wat rust. Zondag startte hij na drie invalbeurten weer in de basis en hij speelde een sterke partij. En zie, blijkbaar zijn de buitenlandse clubs toch bij zijn naam stil blijven staan. Via via raakte Kouemaha op de hoogte dat het Turkse Trabzonspor belangstelling voor hem had. Of het straks tot een transfer komt, is evenwel verre van zeker. Achter de schermen ontstond de voorbije weken een getouwtrek van makelaars. De contacten tussen de speler en de Turkse club werden niet gelegd via de vaste makelaar van Kouemaha, en toen die van de zaak op de hoogte werd gebracht, liep er wat fout. Definitief? Bij Club Brugge wachten ze voorlopig nog af. Sportmanager Luc Devroe, vorige vrijdag: "Wij weten van niks." Afwachten doet ook Thibaut Van Acker (19) die zondag na een jaar A-kern debuteerde. Van Acker stapte nog niet naar de trainer, maar vraagt zich stilaan af of een half jaartje uitlenen hem niet meer vooruit zou helpen. Hij heeft vooral contacten met Nederland. (Peter T'Kint en Steve Van Herpe)