De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor zes seizoenen bij de Citizens. De transfer hing al langer in de lucht, maar werd pas zondag officieel bevestigd door de Engelse vicekampioen. De club van Vincent Kompany en Jason Denayer zou 74 miljoen euro op tafel leggen, een bedrag dat nog kan oplopen tot 80 miljoen euro. Bij City krijgt KDB het rugnummer 17.

De Bruyne, die bij Wolfsburg nog tot 2019 onder contract lag, keert zo terug naar de Premier League. De Rode Duivel, verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga, verliet begin januari 2012 Racing Genk voor Chelsea. Daar zou hij echter niet veel speelminuten verzamelen. De 'Blues' leenden hem voor de rest van het seizoen meteen weer uit aan de Limburgers. In het seizoen 2012-2013 stalden de Londenaars hem bij Werder Bremen, waarna De Bruyne terugkeerde naar Chelsea. Onder coach José Mourinho kreeg de Rode Duivel amper speelkansen.

Wolfsburg

In januari 2014 trok De Bruyne weg uit Londen, om zich met Wolfsburg in de Bundesliga in de kijker te spelen. De Wolven deden er de afgelopen weken alles aan om hun goudhaantje te houden, maar moesten uiteindelijk toch zwichten voor het verhoogde bod van Manchester City.

Duurste Belgische voetballer ooit

De Bruyne wordt zo de duurste Belgische voetballer ooit. Tot nu was dat Christian Benteke, die vorige maand voor 46,5 miljoen euro van Aston Villa naar Liverpool verkaste. Het gaat tevens om de duurste uitgaande transfer aller tijden uit de Bundesliga, en de op een na duurste inkomende transfer in de Premier League. Enkel Manchester United betaalde vorig jaar net iets meer (75 miljoen euro) aan Real Madrid voor de Argentijn Angel Di Maria, die na een mislukt seizoen intussen onderdak vond bij Paris Saint-Germain.

De overgang van De Bruyne is de op vijf na duurste transfer aller tijden, na Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, James Rodriguez en Di Maria. (Belga/BO)

De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor zes seizoenen bij de Citizens. De transfer hing al langer in de lucht, maar werd pas zondag officieel bevestigd door de Engelse vicekampioen. De club van Vincent Kompany en Jason Denayer zou 74 miljoen euro op tafel leggen, een bedrag dat nog kan oplopen tot 80 miljoen euro. Bij City krijgt KDB het rugnummer 17. De Bruyne, die bij Wolfsburg nog tot 2019 onder contract lag, keert zo terug naar de Premier League. De Rode Duivel, verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga, verliet begin januari 2012 Racing Genk voor Chelsea. Daar zou hij echter niet veel speelminuten verzamelen. De 'Blues' leenden hem voor de rest van het seizoen meteen weer uit aan de Limburgers. In het seizoen 2012-2013 stalden de Londenaars hem bij Werder Bremen, waarna De Bruyne terugkeerde naar Chelsea. Onder coach José Mourinho kreeg de Rode Duivel amper speelkansen. In januari 2014 trok De Bruyne weg uit Londen, om zich met Wolfsburg in de Bundesliga in de kijker te spelen. De Wolven deden er de afgelopen weken alles aan om hun goudhaantje te houden, maar moesten uiteindelijk toch zwichten voor het verhoogde bod van Manchester City. De Bruyne wordt zo de duurste Belgische voetballer ooit. Tot nu was dat Christian Benteke, die vorige maand voor 46,5 miljoen euro van Aston Villa naar Liverpool verkaste. Het gaat tevens om de duurste uitgaande transfer aller tijden uit de Bundesliga, en de op een na duurste inkomende transfer in de Premier League. Enkel Manchester United betaalde vorig jaar net iets meer (75 miljoen euro) aan Real Madrid voor de Argentijn Angel Di Maria, die na een mislukt seizoen intussen onderdak vond bij Paris Saint-Germain. De overgang van De Bruyne is de op vijf na duurste transfer aller tijden, na Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, James Rodriguez en Di Maria. (Belga/BO)