De Catalaanse club pleit schuldig voor fiscale fraude, maar kan op die manier een proces vermijden.

Beroep

Het akkoord, dat in juni werd gesloten, legt Barcelona een boete van 5,5 miljoen euro op. Voor Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell volgt geen verdere gerechtelijke sanctie.

Het akkoord zou in juli al definitief getekend worden, maar een andere oud-voorzitter van Barcelona, Joan Laporta, ging niet akkoord met het feit dat zijn opvolgers niet vervolgd werden en hield zo een snelle goedkeuring tegen. Zijn beroep werd ondertussen verworpen, waardoor het akkoord op 14 december getekend kon worden. Vandaag werd het officieel bekendgemaakt.

Te veel

De zaak draait om de transfer van Neymar in de zomer van 2013 van het Braziliaanse Santos naar FC Barcelona. Barcelona bleek veel meer te hebben betaald dan de 57 miljoen euro die het aanvankelijk als transfersom vermeldde. Er bleken tientallen miljoenen extra te zijn overgemaakt aan een maatschappij waarvan Neymars vader de eigenaar is. De zaak kwam aan het licht na een klacht van investeringsmaatschappij DIS, die 40 procent van de transferrechten bezat en zich beklaagde over de inkomsten toen het werkelijke transferbedrag bekend werd.

De Catalaanse club pleit schuldig voor fiscale fraude, maar kan op die manier een proces vermijden.Het akkoord, dat in juni werd gesloten, legt Barcelona een boete van 5,5 miljoen euro op. Voor Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell volgt geen verdere gerechtelijke sanctie. Het akkoord zou in juli al definitief getekend worden, maar een andere oud-voorzitter van Barcelona, Joan Laporta, ging niet akkoord met het feit dat zijn opvolgers niet vervolgd werden en hield zo een snelle goedkeuring tegen. Zijn beroep werd ondertussen verworpen, waardoor het akkoord op 14 december getekend kon worden. Vandaag werd het officieel bekendgemaakt. De zaak draait om de transfer van Neymar in de zomer van 2013 van het Braziliaanse Santos naar FC Barcelona. Barcelona bleek veel meer te hebben betaald dan de 57 miljoen euro die het aanvankelijk als transfersom vermeldde. Er bleken tientallen miljoenen extra te zijn overgemaakt aan een maatschappij waarvan Neymars vader de eigenaar is. De zaak kwam aan het licht na een klacht van investeringsmaatschappij DIS, die 40 procent van de transferrechten bezat en zich beklaagde over de inkomsten toen het werkelijke transferbedrag bekend werd.