Vandaag moest een doorbraak zijn in de hetze rond de megatransfer van Neymar naar het Franse PSG, maar La Liga, de Spaanse voetballiga, stak daar een stokje voor. Het aanvaardde de afkoopclausule van 222 miljoen euro niet omdat er volgens hen geen sprake meer is van financiële fair play.

In de Spaanse voetbalcompetities is het gebruikelijk dat de speler de transferclausule in zijn contract afbetaalt en niet de club waar de speler naartoe gaat. Op die manier is de voetballer, Neymar in dit geval, vrij is om te gaan waarheen hij maar wil. De nieuwe club, PSG, betaalt de betreffende transfersom aan de speler en La Liga stort de transfersom over naar de verkopende club, Barcelona in deze.

Vanwege de financiële fairplayregels van de UEFA, het Europese voetbalorgaan, kan PSG de clausule niet zelf betalen. Om de reglementen te omzeilen bedacht Qatar Investment Authority, de eigenaar van de Franse club, een listige constructie. Neymar wordt ambassadeur van het WK voetbal 2022 in Qatar voor 300 miljoen euro. Dat is de totale transfersom die de Franse topclub moet betalen voor Neymar, inclusief de Franse belastingen. Neymar kan dan zelf voor 222 miljoen euro zijn contract afkopen in Spanje.

Vertegenwoordigers van de Braziliaanse sterspeler zijn donderdag langs de kantoren van La Liga geweest om de cheque te overhandigen, maar ze hebben dus bot gevangen.

Vandaag moest een doorbraak zijn in de hetze rond de megatransfer van Neymar naar het Franse PSG, maar La Liga, de Spaanse voetballiga, stak daar een stokje voor. Het aanvaardde de afkoopclausule van 222 miljoen euro niet omdat er volgens hen geen sprake meer is van financiële fair play.In de Spaanse voetbalcompetities is het gebruikelijk dat de speler de transferclausule in zijn contract afbetaalt en niet de club waar de speler naartoe gaat. Op die manier is de voetballer, Neymar in dit geval, vrij is om te gaan waarheen hij maar wil. De nieuwe club, PSG, betaalt de betreffende transfersom aan de speler en La Liga stort de transfersom over naar de verkopende club, Barcelona in deze.Vanwege de financiële fairplayregels van de UEFA, het Europese voetbalorgaan, kan PSG de clausule niet zelf betalen. Om de reglementen te omzeilen bedacht Qatar Investment Authority, de eigenaar van de Franse club, een listige constructie. Neymar wordt ambassadeur van het WK voetbal 2022 in Qatar voor 300 miljoen euro. Dat is de totale transfersom die de Franse topclub moet betalen voor Neymar, inclusief de Franse belastingen. Neymar kan dan zelf voor 222 miljoen euro zijn contract afkopen in Spanje.Vertegenwoordigers van de Braziliaanse sterspeler zijn donderdag langs de kantoren van La Liga geweest om de cheque te overhandigen, maar ze hebben dus bot gevangen.