De club uit de Italiaanse Serie A bevestigt de overgang op haar website. De 22-jarige Leuvenaar trainde dinsdag al mee met zijn nieuwe club, woensdag raakte zijn transfer helemaal rond.

Lees ook: hoe Praet (misschien) de weg vrijmaakt voor Lombaerts

Vier seizoenen (?)

Bij 'Samp' zal de aanvallende middenvelder met rugnummer achttien spelen. Een contractduur werd niet bekendgemaakt maar het zou om een verbintenis voor vier seizoenen gaan.

Eerder raakte al bekend dat Anderlecht en Sampdoria een overeenkomst hadden gevonden over de transfer, in totaal zouden de Italianen (met bonussen) tien miljoen euro op tafel leggen voor Praet, die aan zijn laatste contractjaar bezig was bij Paars-Wit. Hij werd al maanden met een transfer in verband gebracht, maar geïnteresseerde clubs (zoals FC Sevilla) vonden geen akkoord met RSCA.

Gouden Schoen

Dennis Praet vierde in september 2011 zijn debuut bij Anderlecht. Hij werd driemaal kampioen met de Brusselaars (2012, 2013 en 2014). Voor zijn prestaties in dat laatste jaar ontving hij ook de Gouden Schoen.

Donderdag kwam Praet op bezoek bij Slavia Praag voor het laatst in actie voor de Belgische vicekampioen. Hij werd na 68 minuten vervangen in de met 0-3 gewonnen heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League.

Sterkhouders

Met Praet ziet Anderlecht opnieuw een sterkhouder vertrekken. Vorige week trok ook Steven Defour de deuren van het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht. De middenvelder tekende voor drie jaar bij Premier League-club Burnley. (Belga/KVDA)

De club uit de Italiaanse Serie A bevestigt de overgang op haar website. De 22-jarige Leuvenaar trainde dinsdag al mee met zijn nieuwe club, woensdag raakte zijn transfer helemaal rond. Lees ook: hoe Praet (misschien) de weg vrijmaakt voor LombaertsBij 'Samp' zal de aanvallende middenvelder met rugnummer achttien spelen. Een contractduur werd niet bekendgemaakt maar het zou om een verbintenis voor vier seizoenen gaan. Eerder raakte al bekend dat Anderlecht en Sampdoria een overeenkomst hadden gevonden over de transfer, in totaal zouden de Italianen (met bonussen) tien miljoen euro op tafel leggen voor Praet, die aan zijn laatste contractjaar bezig was bij Paars-Wit. Hij werd al maanden met een transfer in verband gebracht, maar geïnteresseerde clubs (zoals FC Sevilla) vonden geen akkoord met RSCA. Dennis Praet vierde in september 2011 zijn debuut bij Anderlecht. Hij werd driemaal kampioen met de Brusselaars (2012, 2013 en 2014). Voor zijn prestaties in dat laatste jaar ontving hij ook de Gouden Schoen. Donderdag kwam Praet op bezoek bij Slavia Praag voor het laatst in actie voor de Belgische vicekampioen. Hij werd na 68 minuten vervangen in de met 0-3 gewonnen heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League. Met Praet ziet Anderlecht opnieuw een sterkhouder vertrekken. Vorige week trok ook Steven Defour de deuren van het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht. De middenvelder tekende voor drie jaar bij Premier League-club Burnley. (Belga/KVDA)