Het bedrag staat ook in schril contrast met de uitgaven in de vorige zomerse transferperiode. Ondanks alle financiële onzekerheden vanwege de coronapandemie spendeerden de Engelse clubs toen een recordbedrag van ruim 1 miljard euro.

De financiële experts van Deloitte registreerden deze wintertransferperiode slechts 24 transfers in de Premier League, ongeveer de helft minder dan in de voorgaande jaren. De 'big six', te weten Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea, hielden zich opvallend gedeisd en trokken amper spelers aan.

Er waren slechts drie transfers die de 10 miljoen euro overstegen. Saïd Benrahma was de duurste. West Ham United kocht hem voor 23,1 miljoen euro van Brentford. Manchester United betaalde 21 miljoen euro aan Atalanta Bergamo voor Amad Diallo.

Het bedrag staat ook in schril contrast met de uitgaven in de vorige zomerse transferperiode. Ondanks alle financiële onzekerheden vanwege de coronapandemie spendeerden de Engelse clubs toen een recordbedrag van ruim 1 miljard euro. De financiële experts van Deloitte registreerden deze wintertransferperiode slechts 24 transfers in de Premier League, ongeveer de helft minder dan in de voorgaande jaren. De 'big six', te weten Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea, hielden zich opvallend gedeisd en trokken amper spelers aan. Er waren slechts drie transfers die de 10 miljoen euro overstegen. Saïd Benrahma was de duurste. West Ham United kocht hem voor 23,1 miljoen euro van Brentford. Manchester United betaalde 21 miljoen euro aan Atalanta Bergamo voor Amad Diallo.