De overgang van een voetballer van één Belgische club naar een andere kan voortaan afgerond worden in één dag, in plaats van de huidige zeven dagen. De Belgische voetbalbond (KBVB) lanceerde een nieuwe geïnformatiseerde procedure: www.e-kickoff.com.

"Dit principe van elektronische transfers van spelers is het eerste in Europa", vertelde minister van Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maandag op de voorstelling van het systeem.

Voordelen van het systeem zijn tijd- en geldwinst, administratieve eenvoudigheid en een lager risico op fraude.

In een simulatie werd Van Quickenborne even de wettige vertegenwoordiger van Romelu Lukaku: Kortrijk, dat Lukaku wil aantrekken, opent de transferaanvraag in het systeem, Anderlecht geeft zijn akkoord, Kortrijk bevestigt de overgang en de wettige vertegenwoordiger ondertekent met zijn elektronische identiteitskaart het digitaal overgangsformulier, dat daarna door Kortrijk doorgestuurd wordt naar de KBVB.

De transfer wordt zo in vier stappen en binnen één dag afgerond.

Er zijn bijna 30.000 transfers per seizoen tussen Belgische clubs en 23.000 gebruikers kunnen het reeds operationale platform gebruiken. Het oude systeem via de post (met een duur van 7 dagen) blijft nog bestaan tot 30 juni 2012.

De overgang van een voetballer van één Belgische club naar een andere kan voortaan afgerond worden in één dag, in plaats van de huidige zeven dagen. De Belgische voetbalbond (KBVB) lanceerde een nieuwe geïnformatiseerde procedure: www.e-kickoff.com. "Dit principe van elektronische transfers van spelers is het eerste in Europa", vertelde minister van Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maandag op de voorstelling van het systeem. Voordelen van het systeem zijn tijd- en geldwinst, administratieve eenvoudigheid en een lager risico op fraude. In een simulatie werd Van Quickenborne even de wettige vertegenwoordiger van Romelu Lukaku: Kortrijk, dat Lukaku wil aantrekken, opent de transferaanvraag in het systeem, Anderlecht geeft zijn akkoord, Kortrijk bevestigt de overgang en de wettige vertegenwoordiger ondertekent met zijn elektronische identiteitskaart het digitaal overgangsformulier, dat daarna door Kortrijk doorgestuurd wordt naar de KBVB. De transfer wordt zo in vier stappen en binnen één dag afgerond. Er zijn bijna 30.000 transfers per seizoen tussen Belgische clubs en 23.000 gebruikers kunnen het reeds operationale platform gebruiken. Het oude systeem via de post (met een duur van 7 dagen) blijft nog bestaan tot 30 juni 2012.