Oekraïne vierde afgelopen zaterdag de opening van de arena waar op 1 juli volgend jaar de EK-finale wordt gespeeld, het voormalige Leon Trotski Stadion. Dat ging allesbehalve vlekkeloos.

Tijdens een heuse show met een optreden van o.a. popster Shakira vloog een stuk van het dak in brand. Het ging om een deel van drie bij drie meter van de dakbedekking. Vonken en deeltjes gesmolten plastiek belandden op de met 70.000 toeschouwers gevulde tribunes, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Tijdens de openingsrede werd president Janoekovitsj bovendien uitgejoeld. Het feest werd verder onderbroken door drie naakte demonstranten die opriepen tot "een Europa 2012 zonder prostitutie".

Daarmee bewees de opening van de voetbaltempel, die voor 600 miljoen dollar werd vertimmerd, dat de woorden van UEFA-voorzitter Michel Platini terecht waren. De Franse oud-topspeler zag na zijn jongste bezoek eind september aan de vier gaststeden (Kiev, Charkiv, Donetsk en Lviv) dat er "geen grote problemen meer zijn, maar wel nog een heleboel kleintjes". (FV)

Tribunedak vat vlam:

Oekraïne vierde afgelopen zaterdag de opening van de arena waar op 1 juli volgend jaar de EK-finale wordt gespeeld, het voormalige Leon Trotski Stadion. Dat ging allesbehalve vlekkeloos. Tijdens een heuse show met een optreden van o.a. popster Shakira vloog een stuk van het dak in brand. Het ging om een deel van drie bij drie meter van de dakbedekking. Vonken en deeltjes gesmolten plastiek belandden op de met 70.000 toeschouwers gevulde tribunes, maar gelukkig raakte niemand gewond.Tijdens de openingsrede werd president Janoekovitsj bovendien uitgejoeld. Het feest werd verder onderbroken door drie naakte demonstranten die opriepen tot "een Europa 2012 zonder prostitutie".Daarmee bewees de opening van de voetbaltempel, die voor 600 miljoen dollar werd vertimmerd, dat de woorden van UEFA-voorzitter Michel Platini terecht waren. De Franse oud-topspeler zag na zijn jongste bezoek eind september aan de vier gaststeden (Kiev, Charkiv, Donetsk en Lviv) dat er "geen grote problemen meer zijn, maar wel nog een heleboel kleintjes". (FV) Tribunedak vat vlam: