Veel nieuwkomers telt de selectie van AA Gent voorlopig niet, maar toch zorgde Trond Sollied al op korte tijd voor nieuwe accenten. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem.

S/VM: Jesper Jørgensen werd er vorig seizoen bijgehaald als doublure voor Bernd Thijs op de positie van verdedigende middenvelder. Nu Thijs al eens geblesseerd aan de kant blijft, kies je daar voor Cesar Arzo, terwijl je Jørgensen achter de aanval opstelt. Jij ziet blijkbaar andere kwaliteiten in hem dan de scouts van AA Gent. Welke?

Trond Sollied: "Hij kán ook op de positie van Thijs spelen, maar het stempel van verdedigende middenvelder zegt niet alles. Hij heeft loopvermogen en een fantastisch schot, maar als verdedigende middenvelder kom je niet zo vaak voor doel. Dus wat ik probeer te doen is hem in situaties brengen waarin hij zijn kwaliteiten kan gebruiken. Ik ben niet bezig met defensief of offensief, maar met het uitspelen van spelers op hun kwaliteiten."

Is Arzo een goede verdedigende middenvelder?

"Arzo heeft kwaliteiten waardoor hij gemakkelijk op het middenveld kan spelen, maar hij kan het ook als centrale verdediger. Misschien brengt hij het team meer bij op het middenveld omdat hij dan ook contact heeft met de aanvalslijn. Ik zie hem als een van de leiders in de ploeg."

Het aantal tegendoelpunten vormt al een paar seizoenen een probleem. "Maar het mes snijdt aan twee kanten. Wedstrijden worden in momenten beslist: als we niet scoren uit een hele grote kans, maar de tegenstander doet dat wel, dan betekent dat niet altijd dat er iets mis is met je verdediging. De aanval moet ook zijn deel doen."

Dus wat je zegt is: AA Gent moet vooral efficiënter afwerken?

"We moeten efficiënter zijn, ja. We trainen er elke week op en geven specifieke looplijnen mee en posities die moeten worden ingenomen. Kijk, ik moet spelers zo vaak mogelijk naar de bushalte brengen zodat ze de juiste bus kunnen nemen. Dan weet ik dat de speler in het station zal aankomen waar ik wil en kunnen scoren." (RDG)

Veel nieuwkomers telt de selectie van AA Gent voorlopig niet, maar toch zorgde Trond Sollied al op korte tijd voor nieuwe accenten. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem.S/VM: Jesper Jørgensen werd er vorig seizoen bijgehaald als doublure voor Bernd Thijs op de positie van verdedigende middenvelder. Nu Thijs al eens geblesseerd aan de kant blijft, kies je daar voor Cesar Arzo, terwijl je Jørgensen achter de aanval opstelt. Jij ziet blijkbaar andere kwaliteiten in hem dan de scouts van AA Gent. Welke? Trond Sollied: "Hij kán ook op de positie van Thijs spelen, maar het stempel van verdedigende middenvelder zegt niet alles. Hij heeft loopvermogen en een fantastisch schot, maar als verdedigende middenvelder kom je niet zo vaak voor doel. Dus wat ik probeer te doen is hem in situaties brengen waarin hij zijn kwaliteiten kan gebruiken. Ik ben niet bezig met defensief of offensief, maar met het uitspelen van spelers op hun kwaliteiten." Is Arzo een goede verdedigende middenvelder? "Arzo heeft kwaliteiten waardoor hij gemakkelijk op het middenveld kan spelen, maar hij kan het ook als centrale verdediger. Misschien brengt hij het team meer bij op het middenveld omdat hij dan ook contact heeft met de aanvalslijn. Ik zie hem als een van de leiders in de ploeg." Het aantal tegendoelpunten vormt al een paar seizoenen een probleem. "Maar het mes snijdt aan twee kanten. Wedstrijden worden in momenten beslist: als we niet scoren uit een hele grote kans, maar de tegenstander doet dat wel, dan betekent dat niet altijd dat er iets mis is met je verdediging. De aanval moet ook zijn deel doen." Dus wat je zegt is: AA Gent moet vooral efficiënter afwerken? "We moeten efficiënter zijn, ja. We trainen er elke week op en geven specifieke looplijnen mee en posities die moeten worden ingenomen. Kijk, ik moet spelers zo vaak mogelijk naar de bushalte brengen zodat ze de juiste bus kunnen nemen. Dan weet ik dat de speler in het station zal aankomen waar ik wil en kunnen scoren." (RDG)