Bekijk ook de videoblog van Jacques Sys:"Sollied zal Lierse beter maken"

Zoals op voorhand was aangekondigd heeft Trond Sollied maandag een contract tot het einde van het seizoen getekend als nieuwe trainer van SK Lierse. Na het huidige seizoen wordt de samenwerking geëvalueerd. Sollied werd maandagmiddag samen met assistent-coach Herman Vermeulen voorgesteld aan de pers.

Derde Belgische club

De 51-jarige Noor volgt Eric Van Meir op, die het seizoen begon als assistent-coach maar half september overnam nadat Aimé Anthuenis werd ontslagen. Van Meir wordt nu assistent van technisch directeur Herman Helleputte.

Lierse is de derde Belgische club van Sollied, na AA Gent (1999-2000 en 2007-2008) en Club Brugge (2000-2005). Daarnaast was hij onder meer ook coach bij het Noorse Rosenborg, het Griekse Olympiakos Piraeus en het Nederlandse SC Heerenveen. Afgelopen zomer was hij kort aan de slag bij het Saoedische Al-Ahli.

VersterkenMaged Samy, de sterke man van Lierse, kondigde maandag nog meer versterking aan."Vooral achterin moet er nog iemand bijkomen. Misschien zelfs meer dan één speler".

Lierse, dat via de titel in tweede klasse dit jaar naar eerste klasse promoveerde, staat in de competitie pas op de vijftiende plaats met 13 punten uit 21 gespeelde wedstrijden.

Zoals op voorhand was aangekondigd heeft Trond Sollied maandag een contract tot het einde van het seizoen getekend als nieuwe trainer van SK Lierse. Na het huidige seizoen wordt de samenwerking geëvalueerd. Sollied werd maandagmiddag samen met assistent-coach Herman Vermeulen voorgesteld aan de pers. Derde Belgische club De 51-jarige Noor volgt Eric Van Meir op, die het seizoen begon als assistent-coach maar half september overnam nadat Aimé Anthuenis werd ontslagen. Van Meir wordt nu assistent van technisch directeur Herman Helleputte. Lierse is de derde Belgische club van Sollied, na AA Gent (1999-2000 en 2007-2008) en Club Brugge (2000-2005). Daarnaast was hij onder meer ook coach bij het Noorse Rosenborg, het Griekse Olympiakos Piraeus en het Nederlandse SC Heerenveen. Afgelopen zomer was hij kort aan de slag bij het Saoedische Al-Ahli. VersterkenMaged Samy, de sterke man van Lierse, kondigde maandag nog meer versterking aan."Vooral achterin moet er nog iemand bijkomen. Misschien zelfs meer dan één speler". Lierse, dat via de titel in tweede klasse dit jaar naar eerste klasse promoveerde, staat in de competitie pas op de vijftiende plaats met 13 punten uit 21 gespeelde wedstrijden.