De Turkse kranten waren zaterdag niet mals voor bondscoach Guus Hiddink. "Go home Hiddink!", klonk het daags na de 1-3 nederlaag van Turkije tegen Duitsland in de kwalificaties voor Euro 2012. Maar de 64-jarige Nederlander laat zich niet gek maken.

"Ik verwacht dat we keurig tweede worden in onze groep", verklaarde hij zaterdag. Met nog één wedstrijd te spelen heeft Turkije een punt goed te maken op België. De ploeg van Hiddink speelt dinsdag thuis tegen Azerbeidzjan, België sluit de groepsfase af tegen Duitsland in Düsseldorf. Hiddink gelooft niet in de kwalificatiekansen van de Rode Duivels. "Ik kan me niet voorstellen dat Duitsland punten zal afgeven", blikte hij hoopvol vooruit. "Als wij dan winnen van Azerbeidzjan, zijn wij keurig tweede. Ik verwacht geen onaangename verrassingen in deze twee duels."

Turkse nederlaag ingecalculeerd

De nederlaag tegen Duitsland had Hiddink verwacht. "Dit is een normale uitslag. Hiervan kunnen we veel leren. Duitsland toonde veel tactische discipline en spelvreugde. Je moet gewoon realistisch zijn als je de kwaliteiten van beide teams vergelijkt."

De Rode Duivels staan dinsdagavond dus voor een aartsmoeilijke opdracht in Düsseldorf. Heeft de bondscoach al een plannetje klaar? "We moeten de kleine fouten vermijden, controle over het middenveld verkrijgen en de ruimte in hun rug laten. Angst is een slechte raadgever, dus moeten we vertrouwen hebben in ons eigen kunnen."

Blessureleed bij de Rode Duivels

Jammer genoeg zijn de De Rode Duivels niet ongeschonden uit de interland tegen Kazachstan gekomen. Volgens Leekens heeft Eden Hazard een zware kneuzing aan de voet. "Ik schat zijn speelkansen op vijftig procent, evenveel als die van Dries Mertens (knie). Vertonghen heeft sinds vrijdag last van de enkel, maar ik kon hem niet meer vervangen omdat alle wissels al opgebruikt waren.Ook Timmy Simons kwam niet ongeschonden uit het duel met de Kazachen. Hij heeft last aan de hamstrings, maar zal absoluut willen spelen. Ook Ogunjimi trainde vandaag individueel, maar bij hem verwacht ik niet al te veel problemen", aldus de bondscoach

"De blessure van Maroune Fellaini blijft gunstig evolueren, maar we wachten nog af tot zondag. We zullen hem goed kunnen gebruiken tegen Duitsland, dat de perfecte wedstrijd afleverde in Turkije. Het is een uitgebalanceerd team dat totaalvoetbal van absolute klasse speelt. Ze winnen zelfs hun mindere matchen." (Belga/INM)

De Turkse kranten waren zaterdag niet mals voor bondscoach Guus Hiddink. "Go home Hiddink!", klonk het daags na de 1-3 nederlaag van Turkije tegen Duitsland in de kwalificaties voor Euro 2012. Maar de 64-jarige Nederlander laat zich niet gek maken. "Ik verwacht dat we keurig tweede worden in onze groep", verklaarde hij zaterdag. Met nog één wedstrijd te spelen heeft Turkije een punt goed te maken op België. De ploeg van Hiddink speelt dinsdag thuis tegen Azerbeidzjan, België sluit de groepsfase af tegen Duitsland in Düsseldorf. Hiddink gelooft niet in de kwalificatiekansen van de Rode Duivels. "Ik kan me niet voorstellen dat Duitsland punten zal afgeven", blikte hij hoopvol vooruit. "Als wij dan winnen van Azerbeidzjan, zijn wij keurig tweede. Ik verwacht geen onaangename verrassingen in deze twee duels." Turkse nederlaag ingecalculeerd De nederlaag tegen Duitsland had Hiddink verwacht. "Dit is een normale uitslag. Hiervan kunnen we veel leren. Duitsland toonde veel tactische discipline en spelvreugde. Je moet gewoon realistisch zijn als je de kwaliteiten van beide teams vergelijkt." De Rode Duivels staan dinsdagavond dus voor een aartsmoeilijke opdracht in Düsseldorf. Heeft de bondscoach al een plannetje klaar? "We moeten de kleine fouten vermijden, controle over het middenveld verkrijgen en de ruimte in hun rug laten. Angst is een slechte raadgever, dus moeten we vertrouwen hebben in ons eigen kunnen." Blessureleed bij de Rode Duivels Jammer genoeg zijn de De Rode Duivels niet ongeschonden uit de interland tegen Kazachstan gekomen. Volgens Leekens heeft Eden Hazard een zware kneuzing aan de voet. "Ik schat zijn speelkansen op vijftig procent, evenveel als die van Dries Mertens (knie). Vertonghen heeft sinds vrijdag last van de enkel, maar ik kon hem niet meer vervangen omdat alle wissels al opgebruikt waren.Ook Timmy Simons kwam niet ongeschonden uit het duel met de Kazachen. Hij heeft last aan de hamstrings, maar zal absoluut willen spelen. Ook Ogunjimi trainde vandaag individueel, maar bij hem verwacht ik niet al te veel problemen", aldus de bondscoach "De blessure van Maroune Fellaini blijft gunstig evolueren, maar we wachten nog af tot zondag. We zullen hem goed kunnen gebruiken tegen Duitsland, dat de perfecte wedstrijd afleverde in Turkije. Het is een uitgebalanceerd team dat totaalvoetbal van absolute klasse speelt. Ze winnen zelfs hun mindere matchen." (Belga/INM)