Ajaxdoelman Maarten Stekelenburg is door de bezoekers van Voetbalzone.nl, een van de meest bezochte voetbalsites van Nederland, verkozen tot Speler van het Jaar 2010. Met Dries Mertens (FC Utrecht) en Björn Vleminckx (NEC) haalden twee Belgen de top tien. Voetbalzone.nl verzamelde 11.773 stemmen. Daarvan kreeg Stekelenburg, overigens een van de smaakmakers van het WK in Zuid-Afrika, er 1.219 achter zijn naam.

Bryan Ruiz, ex-AA Gent en nu bij FC Twente, werd tweede met 1.202 stemmen, Ruiz' ploegmaat Theo Janssen derde met 1.193 stemmen.

Mertens (23) kreeg 1.161 stemmen achter zijn naam en kwam als beste Belg uit de verkiezing, op de zevende plaats. Ook de 25-jarige Vleminckx, met 13 doelpunten topschutter in de Eredivisie, haalde net de top tien.

Speler van het Jaar in de Eredivisie volgens Voetbalzone.nl: 1. Maarten Stekelenburg (Ajax)

2. Bryan Ruiz (Twente)

3. Theo Janssen (Twente)

4. Ibrahim Afellay (PSV, intussen Barcelona)

5. Luis Suarez (Ajax)

6. Balasz Dzsudzsak (PSV)

7. Dries Mertens (Utrecht)

8. Mads Junker (Roda JC)

9. Peter Wisgerhof (Twente)

10. Björn Vleminckx (NEC)

Ajaxdoelman Maarten Stekelenburg is door de bezoekers van Voetbalzone.nl, een van de meest bezochte voetbalsites van Nederland, verkozen tot Speler van het Jaar 2010. Met Dries Mertens (FC Utrecht) en Björn Vleminckx (NEC) haalden twee Belgen de top tien. Voetbalzone.nl verzamelde 11.773 stemmen. Daarvan kreeg Stekelenburg, overigens een van de smaakmakers van het WK in Zuid-Afrika, er 1.219 achter zijn naam. Bryan Ruiz, ex-AA Gent en nu bij FC Twente, werd tweede met 1.202 stemmen, Ruiz' ploegmaat Theo Janssen derde met 1.193 stemmen. Mertens (23) kreeg 1.161 stemmen achter zijn naam en kwam als beste Belg uit de verkiezing, op de zevende plaats. Ook de 25-jarige Vleminckx, met 13 doelpunten topschutter in de Eredivisie, haalde net de top tien.