Dinsdag om 12 uur Moskouse tijd (10 uur Belgische tijd) start de tweede verkoopfase voor tickets voor het WK van volgende zomer in Rusland. Dat meldt de Wereldvoetbalbond FIFA. Wie een ticket wil bemachtigen, kan daarvoor exclusief terecht op fifa.com/tickets.

De tweede verkoopfase wordt opgesplitst in twee periodes. In de eerste periode, van 5 december tot en met 31 januari, worden de tickets toegewezen via een willekeurige loting. Fans van over de hele wereld zullen dan een aanvraag kunnen indienen voor individuele tickets voor alle matchen behalve de openingsmatch en de finale in Moskou. Als de vraag het beschikbare aanbod overtreft, dan zullen de tickets worden toegewezen middels een willekeurige loting. Het maakt daarbij geen enkel verschil uit of de aanvraag werd gedaan op de eerste dag, de laatste dag of gelijk welke dag daartussen.

Meer informatie op de website van de Belgische voetbalbond

De tweede periode van de tweede verkoopfase loopt van 13 maart tot 3 april en werkt volgens het first come, first serve-principe. Dan zullen supporters in real time tickets kunnen kopen met onmiddellijke bevestiging, afhankelijk van het beschikbare aanbod.

Toegewezen

Tijdens de twee periodes van de eerste verkoopfase, toen nog niet alle deelnemende landen bekend waren, werden reeds 742.760 tickets toegewezen. Het leeuwendeel van de aanvragen (53 procent) kwam uit Rusland. Daarnaast was er vooral vanuit de VS, Brazilië, Duitsland, China, Mexico, Israël, Argentinië, Australië en Engeland veel interesse. België staat niet in de top tien.

Intussen is de loting en het speelschema van alle landen bekend.

Dinsdag om 12 uur Moskouse tijd (10 uur Belgische tijd) start de tweede verkoopfase voor tickets voor het WK van volgende zomer in Rusland. Dat meldt de Wereldvoetbalbond FIFA. Wie een ticket wil bemachtigen, kan daarvoor exclusief terecht op fifa.com/tickets.De tweede verkoopfase wordt opgesplitst in twee periodes. In de eerste periode, van 5 december tot en met 31 januari, worden de tickets toegewezen via een willekeurige loting. Fans van over de hele wereld zullen dan een aanvraag kunnen indienen voor individuele tickets voor alle matchen behalve de openingsmatch en de finale in Moskou. Als de vraag het beschikbare aanbod overtreft, dan zullen de tickets worden toegewezen middels een willekeurige loting. Het maakt daarbij geen enkel verschil uit of de aanvraag werd gedaan op de eerste dag, de laatste dag of gelijk welke dag daartussen.Meer informatie op de website van de Belgische voetbalbondDe tweede periode van de tweede verkoopfase loopt van 13 maart tot 3 april en werkt volgens het first come, first serve-principe. Dan zullen supporters in real time tickets kunnen kopen met onmiddellijke bevestiging, afhankelijk van het beschikbare aanbod.Tijdens de twee periodes van de eerste verkoopfase, toen nog niet alle deelnemende landen bekend waren, werden reeds 742.760 tickets toegewezen. Het leeuwendeel van de aanvragen (53 procent) kwam uit Rusland. Daarnaast was er vooral vanuit de VS, Brazilië, Duitsland, China, Mexico, Israël, Argentinië, Australië en Engeland veel interesse. België staat niet in de top tien. Intussen is de loting en het speelschema van alle landen bekend.