Het Nederlandse FC Twente, de club van Rode Duivel Nacer Chadli en Bart Buysse, heeft zijn trainer Co Adriaanse ontslagen.

De club uit Enschede heeft het nieuws van het Algemeen Dagblad bevestigd.

Wie de 64-jarige Adriaanse opvolgt, is nog niet geweten maar waarschijnlijk wordt dat Steve McClaren, de Engelsman die Twente in 2010 naar de eerste landstitel in de geschiedenis leidde. Later dinsdag gaat voorzitter Joop Munsterman een toelichting geven op het ontslag van Adriaanse.

'Irritaties' Volgens AD heeft Adriaanse het al enkele maanden moeilijk in Enschede. Hoewel op de resultaten weinig valt af te dingen - Twente overwinterde in de Europa League, staat derde op vijf punten van koploper AZ maar is wel uitgeschakeld in de KNVB-beker - wekte vooral de werkwijze van Adriaanse tot irritaties.

"Omdat de clubleiding geen vertrouwen meer had in het lijmen van de personele verhoudingen en voetbaltechnische tegenstellingen, zag ze geen andere uitweg dan de meest radicale: het op non-actief stellen van Adriaanse", klinkt het.

Geen club
McLaren (50) zit zonder club sinds zijn vertrek in november bij het Engelse Nottingham Forest. Hij coachte Twente van 2008 tot 2010 en werd daarna opgevolgd door Michel Preud'homme. Adriaanse volgde op zijn beurt Preud'homme op na diens vertrek naar Saoedi-Arabië in de zomer van 2011.

McLaren werd na het ontslag van Adrie Koster ook gelinkt aan Club Brugge. (Belga/KVDA)

Het Nederlandse FC Twente, de club van Rode Duivel Nacer Chadli en Bart Buysse, heeft zijn trainer Co Adriaanse ontslagen. De club uit Enschede heeft het nieuws van het Algemeen Dagblad bevestigd. Wie de 64-jarige Adriaanse opvolgt, is nog niet geweten maar waarschijnlijk wordt dat Steve McClaren, de Engelsman die Twente in 2010 naar de eerste landstitel in de geschiedenis leidde. Later dinsdag gaat voorzitter Joop Munsterman een toelichting geven op het ontslag van Adriaanse. 'Irritaties' Volgens AD heeft Adriaanse het al enkele maanden moeilijk in Enschede. Hoewel op de resultaten weinig valt af te dingen - Twente overwinterde in de Europa League, staat derde op vijf punten van koploper AZ maar is wel uitgeschakeld in de KNVB-beker - wekte vooral de werkwijze van Adriaanse tot irritaties. "Omdat de clubleiding geen vertrouwen meer had in het lijmen van de personele verhoudingen en voetbaltechnische tegenstellingen, zag ze geen andere uitweg dan de meest radicale: het op non-actief stellen van Adriaanse", klinkt het. Geen club McLaren (50) zit zonder club sinds zijn vertrek in november bij het Engelse Nottingham Forest. Hij coachte Twente van 2008 tot 2010 en werd daarna opgevolgd door Michel Preud'homme. Adriaanse volgde op zijn beurt Preud'homme op na diens vertrek naar Saoedi-Arabië in de zomer van 2011. McLaren werd na het ontslag van Adrie Koster ook gelinkt aan Club Brugge. (Belga/KVDA)