Een ruime 3-0-zege op promovendus Novara, onder andere dankzij twee goals van international Antonio Di Natale, volstond voor Udinese om naar de eerste plaats op te rukken. De 34-jarige aanvoerder kwam daarmee ook aan kop van de topschutterslijst, met in totaal zes treffers in zeven wedstrijden.

De ploeg van coach Francesco Guidolin vertoeft al sinds de competitiestart constant bij de eerste drie, teert op een ijzersterke verdediging (slechts één tegendoelpunt tot nu toe) en doet het ook goed in de Europa League. In een poule met Atlético Madrid, Rennes en Celtic staan ze na drie speeldagen met zeven op negen in een heel gunstige positie.

Verrassing
De huidige hoogconjunctuur is een verrassing, zeker na het vertrek afgelopen zomer (na een mooie vierde plaats) van enkele sterkhouders. De Colombiaanse verdediger Cristián Zapata verhuisde naar Villarreal, de Zwitserse middenvelder Gökhan Inler koos voor Napoli en de Chileense aanvaller Alexis Sánchez trok naar Barcelona.

Maar de automatismen werden niet aangetast, tot tevredenheid van Guidolin. "We houden de beide voeten op de grond", opperde hij in de Gazzetta dello Sport. "In onze kleedkamer hangt een papier met onze doelstelling voor dit seizoen: zo snel mogelijk veertig punten halen." (FV)

Een ruime 3-0-zege op promovendus Novara, onder andere dankzij twee goals van international Antonio Di Natale, volstond voor Udinese om naar de eerste plaats op te rukken. De 34-jarige aanvoerder kwam daarmee ook aan kop van de topschutterslijst, met in totaal zes treffers in zeven wedstrijden. De ploeg van coach Francesco Guidolin vertoeft al sinds de competitiestart constant bij de eerste drie, teert op een ijzersterke verdediging (slechts één tegendoelpunt tot nu toe) en doet het ook goed in de Europa League. In een poule met Atlético Madrid, Rennes en Celtic staan ze na drie speeldagen met zeven op negen in een heel gunstige positie. Verrassing De huidige hoogconjunctuur is een verrassing, zeker na het vertrek afgelopen zomer (na een mooie vierde plaats) van enkele sterkhouders. De Colombiaanse verdediger Cristián Zapata verhuisde naar Villarreal, de Zwitserse middenvelder Gökhan Inler koos voor Napoli en de Chileense aanvaller Alexis Sánchez trok naar Barcelona. Maar de automatismen werden niet aangetast, tot tevredenheid van Guidolin. "We houden de beide voeten op de grond", opperde hij in de Gazzetta dello Sport. "In onze kleedkamer hangt een papier met onze doelstelling voor dit seizoen: zo snel mogelijk veertig punten halen." (FV)