Galatasaray, waar Rode Duivel Jason Denayer aan de zijde speelt van onder anderen Wesley Sneijder en Ryan Donk, kreeg in januari al een waarschuwing van UEFA. In 2014 kwam de club er nog vanaf met een boete. Nu is er dus een speelverbod uitgesproken.

Dat geldt voor de eerstvolgende Europese campagne waarvoor Galatasaray zich in de komende twee seizoenen (2016-2017 en 2017-2018) kan plaatsen. In de Turkse competitie staat Galatasaray, de titelverdediger, na 23 speeldagen op een teleurstellende vijfde plaats, die geen recht geeft op Europees voetbal.

Ontslagen

Het team uit Istanboel kwam dinsdag nog negatief in het nieuws met het ontslag van coach Mustafa Denizl. Die werd wegens de tegenvallende resultaten bedankt voor bewezen diensten en (tot het einde van het seizoen) vervangen door assistent-trainer Orhan Atik.

Vorige week werd Galatasaray door Lazio uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. De Turken waren als derde geëindigd in hun Champions Leaguepoule na Atletico Madrid en Benfica. (Belga/KVDA)

Galatasaray, waar Rode Duivel Jason Denayer aan de zijde speelt van onder anderen Wesley Sneijder en Ryan Donk, kreeg in januari al een waarschuwing van UEFA. In 2014 kwam de club er nog vanaf met een boete. Nu is er dus een speelverbod uitgesproken. Dat geldt voor de eerstvolgende Europese campagne waarvoor Galatasaray zich in de komende twee seizoenen (2016-2017 en 2017-2018) kan plaatsen. In de Turkse competitie staat Galatasaray, de titelverdediger, na 23 speeldagen op een teleurstellende vijfde plaats, die geen recht geeft op Europees voetbal.Het team uit Istanboel kwam dinsdag nog negatief in het nieuws met het ontslag van coach Mustafa Denizl. Die werd wegens de tegenvallende resultaten bedankt voor bewezen diensten en (tot het einde van het seizoen) vervangen door assistent-trainer Orhan Atik. Vorige week werd Galatasaray door Lazio uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. De Turken waren als derde geëindigd in hun Champions Leaguepoule na Atletico Madrid en Benfica. (Belga/KVDA)