De UEFA heeft Manchester City voor de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 uitgesloten van Europees voetbal. Het team van Rode Duivel Kevin De Bruyne wordt door de financiële controlekamer van de UEFA gestraft omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels van de Financial Fair Play.

De beslissing werd al op 22 januari genomen door de arbitragecommissie van de UEFA, maar kwam pas vrijdag naar buiten. Manchester City toont zich in een eerste reactie teleurgesteld, maar niet verrast. City gaf ook aan beroep te zullen aantekenen bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne.

De Citizens krijgen naast de schorsing ook een boete van dertig miljoen euro opgelegd. Volgens de UEFA zou City de financiële tegemoetkoming van haar hoofdsponsor te hoog inschatten om zo een verlies weg te werken.

Manchester City verleende volgens de UEFA geen medewerking aan het onderzoek.

Het is voor het Engelse team de tweede veroordeling voor inbreuken op het Financial Fair Play-reglement. Eerder kreeg de club in het voorjaar van 2014 ook al een miljoenenboete en moest het de Champions League het daaropvolgende seizoen starten met een kleinere selectie.

Dit voorjaar speelt Manchester City nog voor het zevende seizoen op rij mee in de knock-outfase van de Champions League. Real Madrid is in de achtste finales de tegenstander. Hun beste resultaat tot dusver was een halve finale in het seizoen 2015-2016. Vorig jaar was Tottenham in de kwartfinales te sterk.

De UEFA heeft Manchester City voor de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 uitgesloten van Europees voetbal. Het team van Rode Duivel Kevin De Bruyne wordt door de financiële controlekamer van de UEFA gestraft omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels van de Financial Fair Play. De beslissing werd al op 22 januari genomen door de arbitragecommissie van de UEFA, maar kwam pas vrijdag naar buiten. Manchester City toont zich in een eerste reactie teleurgesteld, maar niet verrast. City gaf ook aan beroep te zullen aantekenen bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne.De Citizens krijgen naast de schorsing ook een boete van dertig miljoen euro opgelegd. Volgens de UEFA zou City de financiële tegemoetkoming van haar hoofdsponsor te hoog inschatten om zo een verlies weg te werken. Manchester City verleende volgens de UEFA geen medewerking aan het onderzoek. Het is voor het Engelse team de tweede veroordeling voor inbreuken op het Financial Fair Play-reglement. Eerder kreeg de club in het voorjaar van 2014 ook al een miljoenenboete en moest het de Champions League het daaropvolgende seizoen starten met een kleinere selectie. Dit voorjaar speelt Manchester City nog voor het zevende seizoen op rij mee in de knock-outfase van de Champions League. Real Madrid is in de achtste finales de tegenstander. Hun beste resultaat tot dusver was een halve finale in het seizoen 2015-2016. Vorig jaar was Tottenham in de kwartfinales te sterk.