'We hebben diverse scenario's, maar de optie om welke EK-wedstrijd dan ook in een leeg stadion te spelen is van tafel', zegt Ceferin. Hoeveel fans naar binnen kunnen, hangt af van de coronarestricties in de betreffende landen. 'Ieder gastland moet garanderen dat er fans kunnen zijn bij hun wedstrijden', liet Ceferin verder optekenen. 'Het ideale scenario is twaalf landen, maar als dat niet mogelijk is, dan spelen we in tien of elf landen.'

Begin april moeten de twaalf gastlanden aan de UEFA laten weten hoeveel toeschouwers ze komende zomer verwachten te kunnen ontvangen in hun stadions. Daarnaast moeten ze een 'back-upscenario' indienen.

De Britse premier Boris Johnson heeft al gezegd best meer EK-wedstrijden in Engeland te willen en kunnen huisvesten. De halve finales en de finale van het EK zijn op Wembley in Londen. De andere EK-steden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, München, Rome, Amsterdam en Sint-Petersburg.

Het bestuur van de UEFA vergadert op 19 april onder meer over het EK, dat eigenlijk vorig jaar zou worden gehouden, maar vanwege de coronapandemie werd uitgesteld naar de zomer van 2021.

'We hebben diverse scenario's, maar de optie om welke EK-wedstrijd dan ook in een leeg stadion te spelen is van tafel', zegt Ceferin. Hoeveel fans naar binnen kunnen, hangt af van de coronarestricties in de betreffende landen. 'Ieder gastland moet garanderen dat er fans kunnen zijn bij hun wedstrijden', liet Ceferin verder optekenen. 'Het ideale scenario is twaalf landen, maar als dat niet mogelijk is, dan spelen we in tien of elf landen.' Begin april moeten de twaalf gastlanden aan de UEFA laten weten hoeveel toeschouwers ze komende zomer verwachten te kunnen ontvangen in hun stadions. Daarnaast moeten ze een 'back-upscenario' indienen. De Britse premier Boris Johnson heeft al gezegd best meer EK-wedstrijden in Engeland te willen en kunnen huisvesten. De halve finales en de finale van het EK zijn op Wembley in Londen. De andere EK-steden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, München, Rome, Amsterdam en Sint-Petersburg. Het bestuur van de UEFA vergadert op 19 april onder meer over het EK, dat eigenlijk vorig jaar zou worden gehouden, maar vanwege de coronapandemie werd uitgesteld naar de zomer van 2021.