Wat eet de Europese voetbalfan tijdens een wedstrijd? Dat wilde de Europese voetbalbond wel eens weten en dus deden ze een onderzoek naar de eetgewoonten van de voetbalsupporters in de verschillende competities.

Op de overzichtskaart van de UEFA (http://www.uefa.com/memberassociations/news/newsid=2304882.html) valt meteen op dat België een ander kleurtje draagt dan de rest van het continent. De gele kleur staat voor 'Lokale specialiteiten', hetgeen in onze Jupiler Pro League gelijk staat aan het halen van pak frieten met mayonaise. Doorgespoeld met een pint bier, voegt het onderzoeksteam van de UEFA er nog fijntjes aan toe. Daarmee zijn de Belgen de enigen die zich tijdens de rust van een match richting frietkot haasten.

Spanje: verslaafd aan zonnebloempitten

In de meeste West-Europese landen blijken worst en hamburgers de populairste snacks. Met uitzondering van Engeland, dat vasthoudt aan zijn 'meat pies' of traditionele taartjes, en Spanje, waar ze in de ban zijn van de zonnebloempitten. Die zonnebloempitten zijn volgens de UEFA trouwens een echte horror: het maakt een vervelend krakend geluid om ze op te eten en ze zorgen voor hopen afval na afloop van een wedstrijd in de Primera División.

In grote delen van Oost-Europa, Rusland, Griekenland, Turkije zijn ze eveneens verknocht aan de zonnebloempitten. Al durft al eens gevarieerd worden met bijvoorbeeld pistachenootjes. Het is maar dat u het weet.

(Matthias Stockmans)

Wat eet de Europese voetbalfan tijdens een wedstrijd? Dat wilde de Europese voetbalbond wel eens weten en dus deden ze een onderzoek naar de eetgewoonten van de voetbalsupporters in de verschillende competities. Op de overzichtskaart van de UEFA (http://www.uefa.com/memberassociations/news/newsid=2304882.html) valt meteen op dat België een ander kleurtje draagt dan de rest van het continent. De gele kleur staat voor 'Lokale specialiteiten', hetgeen in onze Jupiler Pro League gelijk staat aan het halen van pak frieten met mayonaise. Doorgespoeld met een pint bier, voegt het onderzoeksteam van de UEFA er nog fijntjes aan toe. Daarmee zijn de Belgen de enigen die zich tijdens de rust van een match richting frietkot haasten.Spanje: verslaafd aan zonnebloempittenIn de meeste West-Europese landen blijken worst en hamburgers de populairste snacks. Met uitzondering van Engeland, dat vasthoudt aan zijn 'meat pies' of traditionele taartjes, en Spanje, waar ze in de ban zijn van de zonnebloempitten. Die zonnebloempitten zijn volgens de UEFA trouwens een echte horror: het maakt een vervelend krakend geluid om ze op te eten en ze zorgen voor hopen afval na afloop van een wedstrijd in de Primera División. In grote delen van Oost-Europa, Rusland, Griekenland, Turkije zijn ze eveneens verknocht aan de zonnebloempitten. Al durft al eens gevarieerd worden met bijvoorbeeld pistachenootjes. Het is maar dat u het weet.(Matthias Stockmans)