De elf spelers van het beste elftal van EURO 2016 zijn netjes verdeeld onder de vier finalisten. Wales heeft twee mannetjes - Aaron Ramsey en Joe Allen, géén Gareth Bale dus, hoewel hij drie keer scoorde. Ook Frankrijk staat er twee keer in met paradepaardjes Antoine Griezmann en Dimitri Payet.Voor Duitsland heeft UEFA Jérôme Boateng, Joshua Kimmich en Toni Kroos in de ploeg gezet.

De overige vier posities zijn voor de rekening van kersvers Europees kampioen Portgual . Het land van de fado levert de doelman (Rui Patrício), twee verdedigers (Pepe en Raphaël Guerreiro) en de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo diep in de spits. Ronaldo is wel niet verkozen tot beste speler van het toernooi, die eer is voor Griezmann, met zes goals voor Frankrijk de topschutter van het toernooi, weggelegd.

EK 2016: Griezmann verkozen tot Speler van het Toernooi, BELGA
EK 2016: Griezmann verkozen tot Speler van het Toernooi © BELGA

De Portugees Renato Sanches is de beste jonge speler van het toernooi. De Belgen hebben dan weer geen enkele speler in het type-elftal van de UEFA. (JVL)

Beste elftal van Euro 2016, UEFA/Twitter
Beste elftal van Euro 2016 © UEFA/Twitter
De elf spelers van het beste elftal van EURO 2016 zijn netjes verdeeld onder de vier finalisten. Wales heeft twee mannetjes - Aaron Ramsey en Joe Allen, géén Gareth Bale dus, hoewel hij drie keer scoorde. Ook Frankrijk staat er twee keer in met paradepaardjes Antoine Griezmann en Dimitri Payet.Voor Duitsland heeft UEFA Jérôme Boateng, Joshua Kimmich en Toni Kroos in de ploeg gezet. De overige vier posities zijn voor de rekening van kersvers Europees kampioen Portgual . Het land van de fado levert de doelman (Rui Patrício), twee verdedigers (Pepe en Raphaël Guerreiro) en de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo diep in de spits. Ronaldo is wel niet verkozen tot beste speler van het toernooi, die eer is voor Griezmann, met zes goals voor Frankrijk de topschutter van het toernooi, weggelegd. De Portugees Renato Sanches is de beste jonge speler van het toernooi. De Belgen hebben dan weer geen enkele speler in het type-elftal van de UEFA. (JVL)