Juventus begon als een sneltrein aan de match. Barcelona-keeper ter Stegen bracht eerst nog redding op een kopbal van Higuain, maar was nadien kansloos op een trap uit de draai van Dybala (7.).

Juventus bleef de betere, maar bijna kwam Barça op gelijke hoogte. Thuisdoelman Buffon hield Juventus recht met een prima save op een poging van Iniesta, die na een knappe doorsteekpas van Messi alleen voor doel stond. Een kostbare misser, want Dybala (22.) tekende nauwelijks een minuut later voor de 2-0. De Argentijnse spits kreeg te veel ruimte van de Spaanse verdedigers en trapte de bal van op de rand van de zestien binnen.

Barcelona leek iets beter uit de kleedkamer te komen, maar Juventus was razend efficiënt. Chiellini (58.) kopte iets voor het uur de 3-0 op hoekschop binnen. Barça ging dan toch op zoek naar het belangrijke uitdoelpunt, maar Suarez miste een wenkende mogelijkheid. Barcelona zette in het slot alles op alles, maar een uitgekookt en erg stug verdedigend Juventus stond pal.

Barcelona moet volgende week woensdag (19 april) in de return dus nog vol aan de bak om de kwalificatie af te dwingen. Barça heeft daar wel ervaring mee. In de achtste finales maakte het tegen Paris Saint-Germain een 4-0 nederlaag goed met een 6-1 thuisoverwinning.

De andere kwartfinale die dinsdag op het programma stond - waarin Dortmund het in eigen huis zou opnemen tegen Monaco - werd uitgesteld naar woensdag (18u45). Zo'n uur voor de aftrap van het duel waren er drie bomexplosies bij de spelersbus van de Duitse club, daarbij raakte speler Marc Bartra lichtgewond. Na crisisberaad tussen club, politie, brandweer en de Europese Voetbalbond viel de beslissing om de wedstrijd uit te stellen en te verplaatsen naar woensdag.

In de twee overige kwartfinales neemt Atletico Madrid het woensdag in eigen huis op tegen Leicester, en maakt titelverdediger Real Madrid de verplaatsing naar Bayern München. De terugwedstrijden worden volgende week afgewerkt.

Juventus begon als een sneltrein aan de match. Barcelona-keeper ter Stegen bracht eerst nog redding op een kopbal van Higuain, maar was nadien kansloos op een trap uit de draai van Dybala (7.). Juventus bleef de betere, maar bijna kwam Barça op gelijke hoogte. Thuisdoelman Buffon hield Juventus recht met een prima save op een poging van Iniesta, die na een knappe doorsteekpas van Messi alleen voor doel stond. Een kostbare misser, want Dybala (22.) tekende nauwelijks een minuut later voor de 2-0. De Argentijnse spits kreeg te veel ruimte van de Spaanse verdedigers en trapte de bal van op de rand van de zestien binnen. Barcelona leek iets beter uit de kleedkamer te komen, maar Juventus was razend efficiënt. Chiellini (58.) kopte iets voor het uur de 3-0 op hoekschop binnen. Barça ging dan toch op zoek naar het belangrijke uitdoelpunt, maar Suarez miste een wenkende mogelijkheid. Barcelona zette in het slot alles op alles, maar een uitgekookt en erg stug verdedigend Juventus stond pal. Barcelona moet volgende week woensdag (19 april) in de return dus nog vol aan de bak om de kwalificatie af te dwingen. Barça heeft daar wel ervaring mee. In de achtste finales maakte het tegen Paris Saint-Germain een 4-0 nederlaag goed met een 6-1 thuisoverwinning. De andere kwartfinale die dinsdag op het programma stond - waarin Dortmund het in eigen huis zou opnemen tegen Monaco - werd uitgesteld naar woensdag (18u45). Zo'n uur voor de aftrap van het duel waren er drie bomexplosies bij de spelersbus van de Duitse club, daarbij raakte speler Marc Bartra lichtgewond. Na crisisberaad tussen club, politie, brandweer en de Europese Voetbalbond viel de beslissing om de wedstrijd uit te stellen en te verplaatsen naar woensdag. In de twee overige kwartfinales neemt Atletico Madrid het woensdag in eigen huis op tegen Leicester, en maakt titelverdediger Real Madrid de verplaatsing naar Bayern München. De terugwedstrijden worden volgende week afgewerkt.