US Palermo kende een zorgeloos seizoen, na de heenronde leek het zelfs een kandidaat voor de Europese plaatsen. Intussen verkocht het de jonge Argentijnse aanvaller Paulo Dybala voor 32 miljoen euro aan kampioen Juventus.

Ujkani deelde met hem drie jaar de kleedkamer. "Hij is een supertalent en ik ben echt blij voor hem dat hij zijn droom kan waarmaken", getuigt de keeper in Sport/Voetbalmagazine. "Het eerste jaar, toen hij was gehaald voor 12 miljoen euro, deed hij zijn best, maar kon hij zich niet echt bewijzen. Het was een rotseizoen en iederéén kreeg veel kritiek. Het tweede jaar, in tweede, vormde Gennaro Gattuso een nieuwe, goeie groep en legde daarmee de basis voor het succes. We werden kampioen, maar op tactisch vlak is de Serie B veel moeilijker dan de Serie A. Iedereen gooide tegen ons alles dicht en we scoorden vaak op stilstaande fasen. Dybala maakte toen vijf goals. Maar het voorbije seizoen brak hij vanaf de eerste speeldag door en liet hij al zijn talent zien.

"Hij is gewoon keisterk. Als ik hem zie, zie ik Messi. Ik weet wel: Messi is Messi. Maar ik zie dezelfde bewegingen, de snelheid met de bal en een linkervoet die top is. Ongelooflijk. Bovendien is hij ook top als persoon. Ik heb hem gezegd: 'Als je als persoon zo kan blijven, dan zal je een supercarrière maken.' Hij blijft vriendelijk, behulpzaam voor anderen, respectvol tegenover ouderen en hij blijft ook hard werken. Dybala is geen dikkenek zoals veel andere jonge talenten. Hij is echt een familiejongen."

(Christian Vandenabeele)

US Palermo kende een zorgeloos seizoen, na de heenronde leek het zelfs een kandidaat voor de Europese plaatsen. Intussen verkocht het de jonge Argentijnse aanvaller Paulo Dybala voor 32 miljoen euro aan kampioen Juventus. Ujkani deelde met hem drie jaar de kleedkamer. "Hij is een supertalent en ik ben echt blij voor hem dat hij zijn droom kan waarmaken", getuigt de keeper in Sport/Voetbalmagazine. "Het eerste jaar, toen hij was gehaald voor 12 miljoen euro, deed hij zijn best, maar kon hij zich niet echt bewijzen. Het was een rotseizoen en iederéén kreeg veel kritiek. Het tweede jaar, in tweede, vormde Gennaro Gattuso een nieuwe, goeie groep en legde daarmee de basis voor het succes. We werden kampioen, maar op tactisch vlak is de Serie B veel moeilijker dan de Serie A. Iedereen gooide tegen ons alles dicht en we scoorden vaak op stilstaande fasen. Dybala maakte toen vijf goals. Maar het voorbije seizoen brak hij vanaf de eerste speeldag door en liet hij al zijn talent zien. "Hij is gewoon keisterk. Als ik hem zie, zie ik Messi. Ik weet wel: Messi is Messi. Maar ik zie dezelfde bewegingen, de snelheid met de bal en een linkervoet die top is. Ongelooflijk. Bovendien is hij ook top als persoon. Ik heb hem gezegd: 'Als je als persoon zo kan blijven, dan zal je een supercarrière maken.' Hij blijft vriendelijk, behulpzaam voor anderen, respectvol tegenover ouderen en hij blijft ook hard werken. Dybala is geen dikkenek zoals veel andere jonge talenten. Hij is echt een familiejongen."(Christian Vandenabeele)