De procureur van de rechtbank van Barcelona is van oordeel dat Lionel Messi niet op de hoogte was van de fraude waarvan zijn vader, Jorge Horacio, verdacht wordt. De stervoetballer heeft enkel "de aanwijzingen van de beschuldigde gevolgd", aldus de procureur.

Behalve de celstraf riskeert vader Messi ook een boete van twee miljoen euro.

In september 2013 raakte bekend dat Messi, samen met zijn vader, verdacht werd van belastingfraude. Ze zouden in de jaren 2007, 2008 en 2009 voor 4,16 miljoen euro aan belastingen op portretrechten ontdoken hebben, met behulp van fictieve bedrijven in belastingparadijzen als Belize en Uruguay. Messi, viervoudig winnaar van de Gouden Bal, is volgens het magazine Forbes de op drie na rijkste sporter ter wereld. Zijn jaarsalaris werd vorig jaar op 64,7 miljoen dollar (47,28 miljoen euro) geraamd.

(Belga/RR)

De procureur van de rechtbank van Barcelona is van oordeel dat Lionel Messi niet op de hoogte was van de fraude waarvan zijn vader, Jorge Horacio, verdacht wordt. De stervoetballer heeft enkel "de aanwijzingen van de beschuldigde gevolgd", aldus de procureur. Behalve de celstraf riskeert vader Messi ook een boete van twee miljoen euro. In september 2013 raakte bekend dat Messi, samen met zijn vader, verdacht werd van belastingfraude. Ze zouden in de jaren 2007, 2008 en 2009 voor 4,16 miljoen euro aan belastingen op portretrechten ontdoken hebben, met behulp van fictieve bedrijven in belastingparadijzen als Belize en Uruguay. Messi, viervoudig winnaar van de Gouden Bal, is volgens het magazine Forbes de op drie na rijkste sporter ter wereld. Zijn jaarsalaris werd vorig jaar op 64,7 miljoen dollar (47,28 miljoen euro) geraamd.(Belga/RR)