'Ik wil niet pretentieus klinken, maar Dinamo is favoriet', vertelde Vainqueur tijdens de persconferentie.

Een gebrek aan matchritme vreest de breker op het middenveld niet. De Russische competitie ligt nochtans al sinds begin december stil. 'We hebben er zin in en zijn er klaar voor. We hebben een stagemaand achter de rug waarin we heel wat wedstrijden gespeeld hebben. Anderlecht moet dus niet hopen dat we niet genoeg matchritme hebben. Er is op dat vlak geen enkel probleem', aldus Vainqueur.

'Geen sprake van vloek'

Nochtans heeft de Fransman aan zijn verplaatsingen met Standard naar het Astridpark niet veel prettige herinneringen overgehouden: in vijf wedstrijden drie nederlagen, twee draws en twee rode kaarten.

'Dat klopt, maar met Dinamo vrees ik daar niet voor. Vanaf donderdag zal dat veranderen. Van een vloek is er geen sprake en dat zal ik bewijzen. Integendeel, het is een voordeel dat ik weet waaraan we ons hier kunnen verwachten. Ik ken de club en de sfeer in het stadion goed. Ze hebben me zelfs ooit benaderd met het oog op een transfer.'

'Ook mijn collega's nemen deze wedstrijd heel serieus. Een club zoals Dinamo heeft immers altijd de ambitie om zo ver mogelijk door te stoten. Als we ons beste niveau halen, moet de kwalificatie mogelijk zijn.' (Belga/KVDA)

'Ik wil niet pretentieus klinken, maar Dinamo is favoriet', vertelde Vainqueur tijdens de persconferentie.Een gebrek aan matchritme vreest de breker op het middenveld niet. De Russische competitie ligt nochtans al sinds begin december stil. 'We hebben er zin in en zijn er klaar voor. We hebben een stagemaand achter de rug waarin we heel wat wedstrijden gespeeld hebben. Anderlecht moet dus niet hopen dat we niet genoeg matchritme hebben. Er is op dat vlak geen enkel probleem', aldus Vainqueur. Nochtans heeft de Fransman aan zijn verplaatsingen met Standard naar het Astridpark niet veel prettige herinneringen overgehouden: in vijf wedstrijden drie nederlagen, twee draws en twee rode kaarten. 'Dat klopt, maar met Dinamo vrees ik daar niet voor. Vanaf donderdag zal dat veranderen. Van een vloek is er geen sprake en dat zal ik bewijzen. Integendeel, het is een voordeel dat ik weet waaraan we ons hier kunnen verwachten. Ik ken de club en de sfeer in het stadion goed. Ze hebben me zelfs ooit benaderd met het oog op een transfer.' 'Ook mijn collega's nemen deze wedstrijd heel serieus. Een club zoals Dinamo heeft immers altijd de ambitie om zo ver mogelijk door te stoten. Als we ons beste niveau halen, moet de kwalificatie mogelijk zijn.' (Belga/KVDA)