Afgelopen weekend werd in Nederland de Friese derby tussen Heerenveen en Groningen afgewerkt. De ploeg van Marco van Basten won overtuigend met 3-0, dankzij onder meer een strafschopdoelpunt van Alfred Finnbogason, en staat nu op een elfde plaats.

Finnbogason (23) kon bij Lokeren nooit doorbreken (slechts 22 wedstrijden op twee seizoenen tijd) en werd er in augustus van de hand gedaan voor nog geen 500.000 euro.

Bij Heerenveen zit de IJslandse aanvaller ondertussen aan zes goals in zeven matchen.

Van Basten: "Zijn komst was een zaak van de club, ik had daar geen stem in. Maar het is duidelijk dat ik zeer tevreden ben. Finnbogasson is een sluwe vos, een uitgebalanceerde speler die heel goed weet waar hij is en wat hij doet. Hij heeft een goed verwachtingspatroon. Dat wil zeggen: hij anticipeert goed op hoe de ploeg wil voetballen en handelt daar ook naar."

Afgelopen weekend werd in Nederland de Friese derby tussen Heerenveen en Groningen afgewerkt. De ploeg van Marco van Basten won overtuigend met 3-0, dankzij onder meer een strafschopdoelpunt van Alfred Finnbogason, en staat nu op een elfde plaats. Finnbogason (23) kon bij Lokeren nooit doorbreken (slechts 22 wedstrijden op twee seizoenen tijd) en werd er in augustus van de hand gedaan voor nog geen 500.000 euro. Bij Heerenveen zit de IJslandse aanvaller ondertussen aan zes goals in zeven matchen.Van Basten: "Zijn komst was een zaak van de club, ik had daar geen stem in. Maar het is duidelijk dat ik zeer tevreden ben. Finnbogasson is een sluwe vos, een uitgebalanceerde speler die heel goed weet waar hij is en wat hij doet. Hij heeft een goed verwachtingspatroon. Dat wil zeggen: hij anticipeert goed op hoe de ploeg wil voetballen en handelt daar ook naar."