De eerste drie speeldagen van het nieuwe seizoen in de Bundesliga zat Daniel Van Buyten op de bank. Maar tegen Hannover 96 afgelopen weekend stond de Belgische international weer negentig minuten tussen de lijnen bij Bayern. Net zoals op de vorige speeldag tegen Freiburg. Van Buyten tekende ondertussen zelfs een contractverlenging, waarvan velen dachten dat het enkel een beloning was voor bewezen diensten.

Van Buyten vindt die beweringen maar niets. "Op mijn 36e zit ik nog bij een van de beste clubs ter wereld. Dat is een feit", aldus Van Buyten in Sport/Voetbalmagazine.

"En wat Guardiola voor de zomer over me zei, was fantastisch. Hij vond dat hij niet om een Van Buyten zoals hij die vorig seizoen gezien had heen kon. Wat hem betreft was er geen sprake van dat ik zou vertrekken. Dat zei het bestuur me, en Guardiola heeft het me herhaald. Dat nieuwe contract is dus meer dan een bedankje voor wat ik in het verleden deed."

Revanche op Mourinho

Ook in de Europese supercup tegen Chelsea speelde Van Buyten. Voor de anciens in de ploeg was die prestigeslag met José Mourinho een revanche voor de verloren CL-finales tegen Inter en Chelsea.

Van Buyten: "Aanvankelijk ging het niemand daar om, maar om een extra trofee. Naarmate de datum van die match naderde, begonnen de media het over een sportieve revanche te hebben en werd het in plaats van een gewone match Bayern-Chelsea een duel Guardiola-Mourinho. Plots leek die match even belangrijk als een CL-finale. De zege deed inderdaad vooral de anciens bij ons plezier. Want die verloren finale tegen Chelsea zal me de rest van mijn leven achtervolgen. Wel dertig kansen kregen we, terwijl zij er maar één per speelhelft kregen en toch wonnen."

De eerste drie speeldagen van het nieuwe seizoen in de Bundesliga zat Daniel Van Buyten op de bank. Maar tegen Hannover 96 afgelopen weekend stond de Belgische international weer negentig minuten tussen de lijnen bij Bayern. Net zoals op de vorige speeldag tegen Freiburg. Van Buyten tekende ondertussen zelfs een contractverlenging, waarvan velen dachten dat het enkel een beloning was voor bewezen diensten. Van Buyten vindt die beweringen maar niets. "Op mijn 36e zit ik nog bij een van de beste clubs ter wereld. Dat is een feit", aldus Van Buyten in Sport/Voetbalmagazine. "En wat Guardiola voor de zomer over me zei, was fantastisch. Hij vond dat hij niet om een Van Buyten zoals hij die vorig seizoen gezien had heen kon. Wat hem betreft was er geen sprake van dat ik zou vertrekken. Dat zei het bestuur me, en Guardiola heeft het me herhaald. Dat nieuwe contract is dus meer dan een bedankje voor wat ik in het verleden deed."Revanche op MourinhoOok in de Europese supercup tegen Chelsea speelde Van Buyten. Voor de anciens in de ploeg was die prestigeslag met José Mourinho een revanche voor de verloren CL-finales tegen Inter en Chelsea. Van Buyten: "Aanvankelijk ging het niemand daar om, maar om een extra trofee. Naarmate de datum van die match naderde, begonnen de media het over een sportieve revanche te hebben en werd het in plaats van een gewone match Bayern-Chelsea een duel Guardiola-Mourinho. Plots leek die match even belangrijk als een CL-finale. De zege deed inderdaad vooral de anciens bij ons plezier. Want die verloren finale tegen Chelsea zal me de rest van mijn leven achtervolgen. Wel dertig kansen kregen we, terwijl zij er maar één per speelhelft kregen en toch wonnen."