De 61-jarige Louis Van Gaal maakte dat nieuws bekend op een persconferentie in het Nederlandse Hoenderloo. Van Gaal was naar eigen zeggen bondscoach geworden om een EK of WK mee te maken. Omdat dit lijkt te lukken, is het voor hem bijna genoeg geweest.

De Nederlander overweegt zelfs om volledig te stoppen als coach na het WK. Hij zou alleen nog een club in de Premier League willen trainen. Van Gaal trainde al in vele topcompetities, maar nog nooit in Engeland.

Nederland is op koers om zich te kwalificeren voor het WK. Het staat ruim op kop in zijn kwalificatiegroep met zeven punten voorsprong op Hongarije. Het elftal heeft alle zes wedstrijden al gewonnen. Van Gaal is met het Nederland op trainingskamp voor de oefeninterlands tegen Indonesië en China. De volgende match in de WK-kwalificatie is tegen Estland in september.

Van Gaal heeft al een lange succesvolle trainerscarrière van meer dan twintig jaar achter de rug. Zijn grootste successen boekte hij in het begin van zijn carrière bij Ajax. Hij won in 1995 met een jong Ajax-team de Champions League en werd drie keer Nederlands landskampioen. Van Gaal behaalde later ook landstitels met FC Barcelona, AZ en Bayern München.(WK)

De 61-jarige Louis Van Gaal maakte dat nieuws bekend op een persconferentie in het Nederlandse Hoenderloo. Van Gaal was naar eigen zeggen bondscoach geworden om een EK of WK mee te maken. Omdat dit lijkt te lukken, is het voor hem bijna genoeg geweest. De Nederlander overweegt zelfs om volledig te stoppen als coach na het WK. Hij zou alleen nog een club in de Premier League willen trainen. Van Gaal trainde al in vele topcompetities, maar nog nooit in Engeland. Nederland is op koers om zich te kwalificeren voor het WK. Het staat ruim op kop in zijn kwalificatiegroep met zeven punten voorsprong op Hongarije. Het elftal heeft alle zes wedstrijden al gewonnen. Van Gaal is met het Nederland op trainingskamp voor de oefeninterlands tegen Indonesië en China. De volgende match in de WK-kwalificatie is tegen Estland in september. Van Gaal heeft al een lange succesvolle trainerscarrière van meer dan twintig jaar achter de rug. Zijn grootste successen boekte hij in het begin van zijn carrière bij Ajax. Hij won in 1995 met een jong Ajax-team de Champions League en werd drie keer Nederlands landskampioen. Van Gaal behaalde later ook landstitels met FC Barcelona, AZ en Bayern München.(WK)