Anderlechtcoryfee Paul Van Himst krijgt maar niet genoeg van Matías Suárez. Hij spaart zijn lof dan ook niet in een portret dat Sport/Voetbalmagazine deze week van de Argentijnse balartiest maakte.

"Suárez is geen supersub meer, hij is basisspeler geworden, en dat is het vooral wat hem die boost gegeven heeft", onderstreept Paul Van Himst.

"Gezien zijn kwaliteiten is Suárez een speler die altijd in de basis moet staan. Hij is op dit moment de beste speler op de Belgische velden."

"Eigenlijk had hij al veel langer moeten doorgebroken zijn, maar men is niet altijd goed met hem omgesprongen. Vaak werd hij na een goede wedstrijd alweer opgeofferd. Bij elke basisplaats of invalbeurt speelde hij met die angst en zo verloor hij veel van zijn kwaliteiten."

"Ik heb nooit goed begrepen waarom de technische staf hem nooit wat meer krediet gegeven heeft. Sommigen beweerden dat hij mentaal broos was, maar diezelfde mensen hebben er nooit wat aan gedaan om hem vertrouwen te geven."

"Integendeel, ze duwden hem nog wat dieper in de put door hem na elke mindere prestatie meteen weer naar de bank te verwijzen. Hoe kun je je in die omstandigheden nu verweren?"

"Een jong talent kan niet elke week uitblinken. Als hij nu in de ploeg mag blijven staan zal hij dat honderdvoudig belonen, daar ben ik zeker van." (BG)

Sport/Voetbalmagazine houdt je nu ook via Twitter op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Volg ons!

Anderlechtcoryfee Paul Van Himst krijgt maar niet genoeg van Matías Suárez. Hij spaart zijn lof dan ook niet in een portret dat Sport/Voetbalmagazine deze week van de Argentijnse balartiest maakte. "Suárez is geen supersub meer, hij is basisspeler geworden, en dat is het vooral wat hem die boost gegeven heeft", onderstreept Paul Van Himst. "Gezien zijn kwaliteiten is Suárez een speler die altijd in de basis moet staan. Hij is op dit moment de beste speler op de Belgische velden." "Eigenlijk had hij al veel langer moeten doorgebroken zijn, maar men is niet altijd goed met hem omgesprongen. Vaak werd hij na een goede wedstrijd alweer opgeofferd. Bij elke basisplaats of invalbeurt speelde hij met die angst en zo verloor hij veel van zijn kwaliteiten." "Ik heb nooit goed begrepen waarom de technische staf hem nooit wat meer krediet gegeven heeft. Sommigen beweerden dat hij mentaal broos was, maar diezelfde mensen hebben er nooit wat aan gedaan om hem vertrouwen te geven." "Integendeel, ze duwden hem nog wat dieper in de put door hem na elke mindere prestatie meteen weer naar de bank te verwijzen. Hoe kun je je in die omstandigheden nu verweren?" "Een jong talent kan niet elke week uitblinken. Als hij nu in de ploeg mag blijven staan zal hij dat honderdvoudig belonen, daar ben ik zeker van." (BG)