Wes Hoolahan (34) - spelmaker

Wes Hoolahan, Belga Image
Wes Hoolahan © Belga Image

Lang niet altijd een basisspeler, maar in de eerste wedstrijd tegen de Zweden toonde de ervaren linkspoot zijn uitstekende vormpeil. De spelmaker (die ook de flank kan uitgespeeld worden) van Norwich pakte daarin uit met enkele technische hoogstandjes. Hoolahan, bijgenaamd The Irish Messi, geeft die toets creativiteit aan het voorts op mentaliteit en strijdlust geënte voetbal van de Ieren. Staat bovendien garant voor mooie goals, zoals onderstaande video bewijst. Zijn prachtige volley tegen de Zweden was dus heus geen uitzondering. Thibaut, opgepast!

Robbie Brady (24) - linkervleugel

Robbie Brady, Belga Image
Robbie Brady © Belga Image

Een moderne winger, die zowel offensief als defensief enorm van nut is en het volume bezit om de hele flank voor zijn rekening te nemen. Door zijn excellente traptechniek zorgt hij met zijn crosses vanop links vaak voor doelgevaar en geldt hij ook als vrije trapspecialist. Zoals deze goal tegen de VS bewijst:

Debuteerde als prof bij Man United, waar hij op een gegeven moment in balans lag met Alexander Buttner. Werd daarna uitgeleend en uiteindelijk verkocht aan Hull City. Vorige zomer stapte hij voor meer dan tien miljoen euro over naar promovendus Norwich, waar hij ploegmaat werd van Vadis Odjidja en zijn Ierse makker Wes Hoolahan. Een efficiënte speler. Zo was hij bij de Ierse U21 topschutter van de ploeg en scoorde hij ook meteen bij zijn debuut in de nationale ploeg in 2012. Lokerenfans kennen hem wellicht nog van de Europa League-voorrondes twee seizoenen geleden: toen scoorde Brady twee goals (één op penalty) tegen de Waaslanders.

Shane Long (29) - diepe spits

"Eén van de beste spitsen in de Premier League", noemde Jan Vertonghen hem deze week nog. Door zijn snelheid en beweeglijkheid zeer moeilijk te bespelen en voor verdedigers een echte 'pain in the ass'. In Duitsland kennen ze hem ondertussen ook. In de kwalificatiecampagne gingen de Ieren op een diefje met de drie punten aan de haal tegen de wereldkampioen dankzij een doelpunt van hun diepe spits. Verre uittrap van de keeper, Long er achteraan en boem: binnen.

Is geen doelpuntenmachine maar een man van belangrijke momenten. Graziano Pélle deed de Rode Duivels de das om in de openingsmatch, doet zijn collega in de spits bij Southampton straks hetzelfde?

Lang niet altijd een basisspeler, maar in de eerste wedstrijd tegen de Zweden toonde de ervaren linkspoot zijn uitstekende vormpeil. De spelmaker (die ook de flank kan uitgespeeld worden) van Norwich pakte daarin uit met enkele technische hoogstandjes. Hoolahan, bijgenaamd The Irish Messi, geeft die toets creativiteit aan het voorts op mentaliteit en strijdlust geënte voetbal van de Ieren. Staat bovendien garant voor mooie goals, zoals onderstaande video bewijst. Zijn prachtige volley tegen de Zweden was dus heus geen uitzondering. Thibaut, opgepast!Een moderne winger, die zowel offensief als defensief enorm van nut is en het volume bezit om de hele flank voor zijn rekening te nemen. Door zijn excellente traptechniek zorgt hij met zijn crosses vanop links vaak voor doelgevaar en geldt hij ook als vrije trapspecialist. Zoals deze goal tegen de VS bewijst: Debuteerde als prof bij Man United, waar hij op een gegeven moment in balans lag met Alexander Buttner. Werd daarna uitgeleend en uiteindelijk verkocht aan Hull City. Vorige zomer stapte hij voor meer dan tien miljoen euro over naar promovendus Norwich, waar hij ploegmaat werd van Vadis Odjidja en zijn Ierse makker Wes Hoolahan. Een efficiënte speler. Zo was hij bij de Ierse U21 topschutter van de ploeg en scoorde hij ook meteen bij zijn debuut in de nationale ploeg in 2012. Lokerenfans kennen hem wellicht nog van de Europa League-voorrondes twee seizoenen geleden: toen scoorde Brady twee goals (één op penalty) tegen de Waaslanders."Eén van de beste spitsen in de Premier League", noemde Jan Vertonghen hem deze week nog. Door zijn snelheid en beweeglijkheid zeer moeilijk te bespelen en voor verdedigers een echte 'pain in the ass'. In Duitsland kennen ze hem ondertussen ook. In de kwalificatiecampagne gingen de Ieren op een diefje met de drie punten aan de haal tegen de wereldkampioen dankzij een doelpunt van hun diepe spits. Verre uittrap van de keeper, Long er achteraan en boem: binnen. Is geen doelpuntenmachine maar een man van belangrijke momenten. Graziano Pélle deed de Rode Duivels de das om in de openingsmatch, doet zijn collega in de spits bij Southampton straks hetzelfde?