Ricky van Wolfswinkel, de voormalige spitsbroeder van Kevin Vandenbergh bij FC Utrecht maar tegenwoordig aan de slag bij Sporting CP, scoorde de afgelopen maand in elke wedstrijd die hij afwerkte met zijn club. Zowel in de Europa League (een prachtige beweging achter zijn standbeen tegen Lazio, zie video onderaan) als in de Portugese competitie was de 22-jarige aanvaller trefzeker.

Speler van de maand

Die unieke prestatie ontging ook de spelersvakbond niet, waardoor hij werd gekozen tot speler van de maand. In maart 2010 was Liedson de laatste speler van de club uit Lissabon die deze eer te beurt viel.

De partnerclub van Cercle was trouwens goed vertegenwoordigd in de top tien, want ook zijn ploeggenoten Elias, Fabián Rinaudo en Diego Capel eindigden bij de beste zes.

Mário Jardel

Van Wolfswinkel, die voor 5,4 miljoen euro werd overgenomen, kent ondertussen bij Sporting CP de meest productieve start sinds de illustere Mário Jardel in het seizoen 2001/02.

Maar het wordt sowieso een nagenoeg onmogelijke opdracht om de Braziliaanse ex-international te evenaren, want hij eindigde dat seizoen met 42 treffers in 30 competitieduels. (FV)

Herbekijk het doelpunt van Van Wolfswinkel via:

Ricky van Wolfswinkel, de voormalige spitsbroeder van Kevin Vandenbergh bij FC Utrecht maar tegenwoordig aan de slag bij Sporting CP, scoorde de afgelopen maand in elke wedstrijd die hij afwerkte met zijn club. Zowel in de Europa League (een prachtige beweging achter zijn standbeen tegen Lazio, zie video onderaan) als in de Portugese competitie was de 22-jarige aanvaller trefzeker. Speler van de maandDie unieke prestatie ontging ook de spelersvakbond niet, waardoor hij werd gekozen tot speler van de maand. In maart 2010 was Liedson de laatste speler van de club uit Lissabon die deze eer te beurt viel. De partnerclub van Cercle was trouwens goed vertegenwoordigd in de top tien, want ook zijn ploeggenoten Elias, Fabián Rinaudo en Diego Capel eindigden bij de beste zes. Mário JardelVan Wolfswinkel, die voor 5,4 miljoen euro werd overgenomen, kent ondertussen bij Sporting CP de meest productieve start sinds de illustere Mário Jardel in het seizoen 2001/02. Maar het wordt sowieso een nagenoeg onmogelijke opdracht om de Braziliaanse ex-international te evenaren, want hij eindigde dat seizoen met 42 treffers in 30 competitieduels. (FV)Herbekijk het doelpunt van Van Wolfswinkel via: