In schril contrast met de penibele sportieve situatie van STVV staat het enthousiasme waarmee het nieuwe Stayen, het stadion van de club, vorm krijgt. Begin maart starten de werken. Dat houdt in dat Stayen dicht gaat, want het veld wordt onder handen genomen om tijdig klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

Dertig dagen lang zullen om de 7 à 8 minuten, weekends inbegrepen, camions af en aan rijden om de grond weg te halen.

Onder het kunstgrasveld, al is men er bij STVV nog niet uit of het uiteindelijk geen mengeling wordt van kunst- en natuurlijk gras, komt immers een parkeergarage.

Dat betekent dat Sint-Truiden zijn thuiswedstrijden van play-off 2 - want van degradatiewedstrijden gaan ze niet uit op Stayen - elders moet spelen. Eupen is een mogelijkheid, Westerlo eveneens, afhankelijk van wie uiteindelijk de tegenstander gaat worden. In elk geval betekent het voor de supporters reizen.

De nieuwe kleedkamer wordt rond. Trainer Guido Brepoels: "Op die manier kan niemand meer in een hoekje kruipen. Het is een idee dat we oppikten bij PSV, al moet de onze wel wat kleiner worden. Die van hun is veel te groot."

(Peter T'Kint)

In schril contrast met de penibele sportieve situatie van STVV staat het enthousiasme waarmee het nieuwe Stayen, het stadion van de club, vorm krijgt. Begin maart starten de werken. Dat houdt in dat Stayen dicht gaat, want het veld wordt onder handen genomen om tijdig klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Dertig dagen lang zullen om de 7 à 8 minuten, weekends inbegrepen, camions af en aan rijden om de grond weg te halen. Onder het kunstgrasveld, al is men er bij STVV nog niet uit of het uiteindelijk geen mengeling wordt van kunst- en natuurlijk gras, komt immers een parkeergarage. Dat betekent dat Sint-Truiden zijn thuiswedstrijden van play-off 2 - want van degradatiewedstrijden gaan ze niet uit op Stayen - elders moet spelen. Eupen is een mogelijkheid, Westerlo eveneens, afhankelijk van wie uiteindelijk de tegenstander gaat worden. In elk geval betekent het voor de supporters reizen. De nieuwe kleedkamer wordt rond. Trainer Guido Brepoels: "Op die manier kan niemand meer in een hoekje kruipen. Het is een idee dat we oppikten bij PSV, al moet de onze wel wat kleiner worden. Die van hun is veel te groot." (Peter T'Kint)