Voorzitter Roger Vanden Stock heeft niet ten volle kunnen genieten van de Europese triomf van zijn club Anderlecht van donderdagavond in Griekenland. Paars-Wit plaatste zich na een memorabele wedstrijd op het veld van Olympiakos voor de achtste finales van de Europa League, maar Vanden Stock had het Stadio Georgis Karaiskakis al in de eerste helf verlaten. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad en werd vrijdagochtend ook bevestigd door Anderlecht zelf.

In de terugwedstrijd van de zestiende finales in Piraeus werd Anderlecht op zijn zachtst gezegd niet geholpen door de Noord-Ierse scheidsrechter Arnold Hunter. Die verzuimde tot tweemaal toe om een Griek met rood uit het veld te sturen en op de koop toe deed hij de thuisploeg nog een compleet onterechte strafschop cadeau. Zo kwam Olympiakos na een halfuur op 1-0, in de verlengingen schonk Frank Acheampong de Brusselaars met twee doelpunten echter alsnog de 1-2 zege en de bijhorende kwalificatie.

Toen Anderlecht de onterechte strafschop tegen kreeg was Vanden Stock zo ontgoocheld dat hij het stadion verliet, weet HNB.

Vrijdagmorgen bevestigde Paars-Wit het nieuws ook op Twitter. 'Door het uitzonderlijke wedstrijdverloop heb ik het stadion vroegtijdig verlaten. Gelukkig stootten we alsnog door', meldde Vanden Stock. 'De scheidsrechter was bezig aan een ongelofelijke tegenprestatie tegen ons. Ik kan u verzekeren, de deur van de loge waggelt nog steeds.'

Vrijdagnamiddag (13u) al kent Anderlecht zijn opponent in de achtste finales, dan wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de laatste zestien. De achtste finales worden op 10 en 17 maart gespeeld. (Belga/SD)

In de terugwedstrijd van de zestiende finales in Piraeus werd Anderlecht op zijn zachtst gezegd niet geholpen door de Noord-Ierse scheidsrechter Arnold Hunter. Die verzuimde tot tweemaal toe om een Griek met rood uit het veld te sturen en op de koop toe deed hij de thuisploeg nog een compleet onterechte strafschop cadeau. Zo kwam Olympiakos na een halfuur op 1-0, in de verlengingen schonk Frank Acheampong de Brusselaars met twee doelpunten echter alsnog de 1-2 zege en de bijhorende kwalificatie. Toen Anderlecht de onterechte strafschop tegen kreeg was Vanden Stock zo ontgoocheld dat hij het stadion verliet, weet HNB. Vrijdagmorgen bevestigde Paars-Wit het nieuws ook op Twitter. 'Door het uitzonderlijke wedstrijdverloop heb ik het stadion vroegtijdig verlaten. Gelukkig stootten we alsnog door', meldde Vanden Stock. 'De scheidsrechter was bezig aan een ongelofelijke tegenprestatie tegen ons. Ik kan u verzekeren, de deur van de loge waggelt nog steeds.' Vrijdagnamiddag (13u) al kent Anderlecht zijn opponent in de achtste finales, dan wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de laatste zestien. De achtste finales worden op 10 en 17 maart gespeeld. (Belga/SD)