Erwin Vandenbergh, zesvoudig topschutter, praat deze week in Sport/Voetbalmagazine over Romelu Lukaku en het nut van een spitsentrainer.

De meest doeltreffende Belgische aanvaller ooit begon destijds zelf bij Westerlo met specifieke trainingen voor spitsen. Vandenbergh: "Hoofdtrainers hebben zo veel werk dat ze zelden met één speler of een groepje apart bezig kunnen zijn."

De afgelopen jaren presenteerde Vandenbergh zich onder meer bij Anderlecht. Want, werpt hij op, het zou toch abnormaal zijn als er aan Romelu Lukaku en Tom De Sutter geen werk meer is.

Vandenbergh: "Ik vind het kopspel van Lukaku redelijk goed, al kan het beter. En het kaatsen kan veel beter. Kracht en gestalte heeft hij, snelheid ook. Maar wat lees ik? Dat de verdedigers nu weten hoe ze tegen hem moeten spelen. Dat is toch om te lachen? Ik wist vorig jaar al hoe je op Lukaku moest verdedigen."

"Lukaku doet enorm veel op kracht. Groot gelijk want hij heeft die kracht," aldus Vandenbergh. "Alleen beseffen de verdedigers nu dat ze hem niet te kort op de huid mogen zitten. Iemand die op kracht speelt voelt graag een verdediger in de rug. Dan kan hij van hem wegdraaien."

"Ga dus een halve meter van hem afspelen en die aanvaller krijgt het moeilijk. Dat is een van de problemen van Lukaku en daarom zou hij zijn spelstijl wat moeten veranderen."

Erwin Vandenbergh, zesvoudig topschutter, praat deze week in Sport/Voetbalmagazine over Romelu Lukaku en het nut van een spitsentrainer. De meest doeltreffende Belgische aanvaller ooit begon destijds zelf bij Westerlo met specifieke trainingen voor spitsen. Vandenbergh: "Hoofdtrainers hebben zo veel werk dat ze zelden met één speler of een groepje apart bezig kunnen zijn." De afgelopen jaren presenteerde Vandenbergh zich onder meer bij Anderlecht. Want, werpt hij op, het zou toch abnormaal zijn als er aan Romelu Lukaku en Tom De Sutter geen werk meer is. Vandenbergh: "Ik vind het kopspel van Lukaku redelijk goed, al kan het beter. En het kaatsen kan veel beter. Kracht en gestalte heeft hij, snelheid ook. Maar wat lees ik? Dat de verdedigers nu weten hoe ze tegen hem moeten spelen. Dat is toch om te lachen? Ik wist vorig jaar al hoe je op Lukaku moest verdedigen." "Lukaku doet enorm veel op kracht. Groot gelijk want hij heeft die kracht," aldus Vandenbergh. "Alleen beseffen de verdedigers nu dat ze hem niet te kort op de huid mogen zitten. Iemand die op kracht speelt voelt graag een verdediger in de rug. Dan kan hij van hem wegdraaien." "Ga dus een halve meter van hem afspelen en die aanvaller krijgt het moeilijk. Dat is een van de problemen van Lukaku en daarom zou hij zijn spelstijl wat moeten veranderen."