Patrick Vanoppen, de managing director van Beerschot AC, heeft zich vandaag bij de Japanse ambassadeur in Brussel verontschuldigd voor de Fukushima-spreekkoren van de Beerschotfans tijdens het competitieduel tegen Lierse op 19 augustus.

Gisteren had Vanoppen zich al verontschuldigd bij Eiji Kawashima, de Japanse doelman van Lierse tegen wie de spreekkoren gericht waren.

"Hoewel wij als club niet verantwoordelijk mogen worden gesteld voor het gedrag van enkele supporters, betreuren wij toch ten zeerste wat er is gebeurd en hopen we met deze excuses een betere en diepere relatie uit te mogen bouwen met de mensen van Japan", zei Vanoppen. "We betonen ook ons medeleven met de nabestaanden van de aardbeving en de tsunami".

Ambassadeur Jun Yokota kreeg een truitje met zijn naam erop en aanvaardde de excuses. "Wij houden van België, maar door dit incident leek de goede relatie heel even in gevaar. Ik weet echter dat de Belgen oprecht met de getroffen bevolking meeleven. Ik hoop dat u er alles aan doet om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen en dat het niet meer gebeurt", zei hij.

Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond heeft Beerschot AC een boete opgelegd van 24.700 euro, waarvan 8.200 euro met uitstel, maar de Antwerpse club gaat daartegen in beroep. (Belga/KVDA)

Patrick Vanoppen, de managing director van Beerschot AC, heeft zich vandaag bij de Japanse ambassadeur in Brussel verontschuldigd voor de Fukushima-spreekkoren van de Beerschotfans tijdens het competitieduel tegen Lierse op 19 augustus. Gisteren had Vanoppen zich al verontschuldigd bij Eiji Kawashima, de Japanse doelman van Lierse tegen wie de spreekkoren gericht waren. "Hoewel wij als club niet verantwoordelijk mogen worden gesteld voor het gedrag van enkele supporters, betreuren wij toch ten zeerste wat er is gebeurd en hopen we met deze excuses een betere en diepere relatie uit te mogen bouwen met de mensen van Japan", zei Vanoppen. "We betonen ook ons medeleven met de nabestaanden van de aardbeving en de tsunami". Ambassadeur Jun Yokota kreeg een truitje met zijn naam erop en aanvaardde de excuses. "Wij houden van België, maar door dit incident leek de goede relatie heel even in gevaar. Ik weet echter dat de Belgen oprecht met de getroffen bevolking meeleven. Ik hoop dat u er alles aan doet om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen en dat het niet meer gebeurt", zei hij. Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond heeft Beerschot AC een boete opgelegd van 24.700 euro, waarvan 8.200 euro met uitstel, maar de Antwerpse club gaat daartegen in beroep. (Belga/KVDA)