Patrick Vanoppen, managing director van Germinal Beerschot, geeft in Sport/Voetbalmagazine aan dat hij de financiële put van de club al voor een stuk dichtte met persoonlijk kapitaal.

Eerder dit jaar was er bij Germinal Beerschot sprake van een tekort van 2,7 miljoen euro. "Dat probleem is nu niet zo groot meer", zegt Patrick Vanoppen, de vastgoedmakelaar die geldt als de nieuwe sterke man op het Kiel.

"Ik stak bijna één miljoen euro van mijn eigen geld in Beerschot. Mijn centen zullen een tijdje in de club blijven. Natuurlijk hoop ik ze er weer te kunnen uithalen, ik ben een zakenman. Maar het was aan mij om ervoor te zorgen dat de boot voldoende mazout heeft om te varen."

Aandelen

Dat zegt Vanoppen omdat hij nu aangezien wordt als de enige hoofdaandeelhouder. Vorige maand beweerde de vastgoedmakelaar meer dan 99 procent van de clubaandelen te bezitten.

Dat laatste klopt niet helemaal, dat geeft Vanoppen nu ook zelf toe. Een substantieel deel zit bij de nv Adevra. In die nv is ook de nv Bermaso bestuurder, waarvan zakenman Xavier Painblanc de vaste vertegenwoordiger is.

"Xavier is nog altijd aandeelhouder van een vennootschap die aandelen van Germinal Beerschot bezit", aldus Vanoppen. Maar dat betekent volgens hem niet dat Painblanc mee kan sturen, "want ik ben voorzitter van de raad van bestuur", aldus de managing director van Germinal Beerschot. "We hebben wel de openheid om mekaar in te lichten, voeling te geven en te evalueren."

Vorig jaar zei Painblanc in Sport/Voetbalmagazine dat Vanoppen hem zou uitkopen bij Adevra. "Dat is juridisch bepaald", bevestigt Vanoppen. "Een deel is al betaald." Volgens de vastgoedmakelaar zal Painblanc in de nabije toekomst geen rol spelen op het Kiel. "Maar we slaan de deur niet helemaal dicht."

Adevra

Ook Bob Van Jole lijkt van het toneel te zullen verdwijnen. Toen Vanoppen zich op 18 februari 2010 voorstelde aan de pers, werd hij geflankeerd door Van Jole en ex-voorzitter Herman Kesters. Vanoppen zei dat zij met hun drieën alle aandelen van de club bezaten.

"Van Jole gaat er nu waarschijnlijk uit als aandeelhouder. Hij heeft een mooie, gezegende leeftijd. Opdat alles simpel en duidelijk zou zijn, wil ik alle aandelen in één vennootschap achter Beerschot. Dat wordt in principe Adevra."

Daarnaast geeft de managing director aan dat Van Jole de afgelopen weken geen bestuurder was van de club. Eerder insinueerde Vanoppen het tegenovergestelde. "In principe ben ik alleen bestuurder. Op de volgende algemene vergadering wordt bekeken of er mensen kunnen bijkomen, maar die vindt pas in november plaats."

Over Kesters zegt Vanoppen nog: "Hij houdt in principe zijn aandelen. In zijn functie van eigenaar heeft hij een aantal taken in de club. Herman wordt ook voorzitter van de algemene vergadering."

(KDR)

Patrick Vanoppen, managing director van Germinal Beerschot, geeft in Sport/Voetbalmagazine aan dat hij de financiële put van de club al voor een stuk dichtte met persoonlijk kapitaal. Eerder dit jaar was er bij Germinal Beerschot sprake van een tekort van 2,7 miljoen euro. "Dat probleem is nu niet zo groot meer", zegt Patrick Vanoppen, de vastgoedmakelaar die geldt als de nieuwe sterke man op het Kiel. "Ik stak bijna één miljoen euro van mijn eigen geld in Beerschot. Mijn centen zullen een tijdje in de club blijven. Natuurlijk hoop ik ze er weer te kunnen uithalen, ik ben een zakenman. Maar het was aan mij om ervoor te zorgen dat de boot voldoende mazout heeft om te varen." Aandelen Dat zegt Vanoppen omdat hij nu aangezien wordt als de enige hoofdaandeelhouder. Vorige maand beweerde de vastgoedmakelaar meer dan 99 procent van de clubaandelen te bezitten. Dat laatste klopt niet helemaal, dat geeft Vanoppen nu ook zelf toe. Een substantieel deel zit bij de nv Adevra. In die nv is ook de nv Bermaso bestuurder, waarvan zakenman Xavier Painblanc de vaste vertegenwoordiger is. "Xavier is nog altijd aandeelhouder van een vennootschap die aandelen van Germinal Beerschot bezit", aldus Vanoppen. Maar dat betekent volgens hem niet dat Painblanc mee kan sturen, "want ik ben voorzitter van de raad van bestuur", aldus de managing director van Germinal Beerschot. "We hebben wel de openheid om mekaar in te lichten, voeling te geven en te evalueren." Vorig jaar zei Painblanc in Sport/Voetbalmagazine dat Vanoppen hem zou uitkopen bij Adevra. "Dat is juridisch bepaald", bevestigt Vanoppen. "Een deel is al betaald." Volgens de vastgoedmakelaar zal Painblanc in de nabije toekomst geen rol spelen op het Kiel. "Maar we slaan de deur niet helemaal dicht." Adevra Ook Bob Van Jole lijkt van het toneel te zullen verdwijnen. Toen Vanoppen zich op 18 februari 2010 voorstelde aan de pers, werd hij geflankeerd door Van Jole en ex-voorzitter Herman Kesters. Vanoppen zei dat zij met hun drieën alle aandelen van de club bezaten. "Van Jole gaat er nu waarschijnlijk uit als aandeelhouder. Hij heeft een mooie, gezegende leeftijd. Opdat alles simpel en duidelijk zou zijn, wil ik alle aandelen in één vennootschap achter Beerschot. Dat wordt in principe Adevra." Daarnaast geeft de managing director aan dat Van Jole de afgelopen weken geen bestuurder was van de club. Eerder insinueerde Vanoppen het tegenovergestelde. "In principe ben ik alleen bestuurder. Op de volgende algemene vergadering wordt bekeken of er mensen kunnen bijkomen, maar die vindt pas in november plaats." Over Kesters zegt Vanoppen nog: "Hij houdt in principe zijn aandelen. In zijn functie van eigenaar heeft hij een aantal taken in de club. Herman wordt ook voorzitter van de algemene vergadering." (KDR)