Voor Patrick Vanoppen, managing director van Germinal Beerschot, is het uitgesloten dat Antwerp mee investeert in een nieuw gemeenschappelijk voetbalstadion in Antwerpen.

"Als Antwerp ook investeert, stopt het verhaal van het gemeenschappelijke stadion sowieso", zegt Patrick Vanoppen aan Sport/Voetbalmagazine. "Er is voor mij maar één private partner die kan investeren in het nieuwe stadion en dat zijn wij. Anders zullen we het in de toekomst over twee stadions hebben."

De vastgoedmakelaar die sinds vorige maand geldt als de sterke man op het Kiel, reageert op verscheidene krantenberichten. Antwerp zou ten opzichte van burgemeester Patrick Janssens de intentie geuit hebben om, net als Germinal Beerschot, met geld over de brug te komen voor het nieuwe stadion.

"Het is lachwekkend en te gek voor woorden", aldus Vanoppen. "Ze wilden in het verleden nooit investeren in een eigen stadion. Nu ik opsta, zijn ze daar ook."

De mate waarin een club investeert in het nieuwe stadion, heeft uiteraard gevolgen voor de verdeelsleutel van de exploitatie.

Als Germinal Beerschot eigenaar zou worden van een nieuw stadion, zo maakte Vanoppen vorige week duidelijk, kunnen er wat hem betreft wel meerdere gebruikers komen, waaronder Antwerp.

(KDR)

Voor Patrick Vanoppen, managing director van Germinal Beerschot, is het uitgesloten dat Antwerp mee investeert in een nieuw gemeenschappelijk voetbalstadion in Antwerpen. "Als Antwerp ook investeert, stopt het verhaal van het gemeenschappelijke stadion sowieso", zegt Patrick Vanoppen aan Sport/Voetbalmagazine. "Er is voor mij maar één private partner die kan investeren in het nieuwe stadion en dat zijn wij. Anders zullen we het in de toekomst over twee stadions hebben." De vastgoedmakelaar die sinds vorige maand geldt als de sterke man op het Kiel, reageert op verscheidene krantenberichten. Antwerp zou ten opzichte van burgemeester Patrick Janssens de intentie geuit hebben om, net als Germinal Beerschot, met geld over de brug te komen voor het nieuwe stadion. "Het is lachwekkend en te gek voor woorden", aldus Vanoppen. "Ze wilden in het verleden nooit investeren in een eigen stadion. Nu ik opsta, zijn ze daar ook." De mate waarin een club investeert in het nieuwe stadion, heeft uiteraard gevolgen voor de verdeelsleutel van de exploitatie. Als Germinal Beerschot eigenaar zou worden van een nieuw stadion, zo maakte Vanoppen vorige week duidelijk, kunnen er wat hem betreft wel meerdere gebruikers komen, waaronder Antwerp. (KDR)