Ronald Vargas, de Venezolaanse middenvelder van Club Brugge, is vrijdag voor het eerst na zijn zware blessure in het publiek verschenen. Hij deed dat op krukken maar met een brede glimlach. Volgens clubarts Jan De Neve herstelt Vargas zeer goed.

Vargas scheurde op 6 februari zijn voorste kruisbanden, zijn buitenste gewrichtsband en zijn meniscus.

"Het is jammer want ik was aan een goed seizoen bezig", vertelde hij vrijdag. "De eerste ontgoocheling is al verwerkt. Nu zal ik er alles aan doen om snel op het hoogste niveau terug te keren. Hopelijk kan ik al bij de start van volgend seizoen erbij zijn."

Half jaar

Drie weken na de operatie concludeert dr. De Neve dat de eerste herstelfase vlot verloopt. "Er is geen reactie van de knie zelf", legt hij uit. "Het litteken herstelt en er is een goede mobiliteit naar het strekken van de knie. Ronald mag nu al licht steunen. Op vrijdag 11 maart zal blijken of hij volledig mag steunen en of hij mag starten met fietsen."

De revalidatieperiode zal volgens De Neve minimum een half jaar bedragen. "We moeten die periode respecteren om toekomstige blessures uit vermijden. Het moeilijkste wordt wellicht Ronald afremmen en tegen zichzelf beschermen."

Dat de knie van Vargas zo kort na de ingreep al volledig strekt, doet volgens De Neve vermoeden dat er absoluut geen functieverlies zal zijn. Verschillende testen moeten ervoor zorgen dat de kracht tussen zijn beide knieën gelijkmatig wordt verdeeld.

Ronald Vargas, de Venezolaanse middenvelder van Club Brugge, is vrijdag voor het eerst na zijn zware blessure in het publiek verschenen. Hij deed dat op krukken maar met een brede glimlach. Volgens clubarts Jan De Neve herstelt Vargas zeer goed. Vargas scheurde op 6 februari zijn voorste kruisbanden, zijn buitenste gewrichtsband en zijn meniscus. "Het is jammer want ik was aan een goed seizoen bezig", vertelde hij vrijdag. "De eerste ontgoocheling is al verwerkt. Nu zal ik er alles aan doen om snel op het hoogste niveau terug te keren. Hopelijk kan ik al bij de start van volgend seizoen erbij zijn." Half jaar Drie weken na de operatie concludeert dr. De Neve dat de eerste herstelfase vlot verloopt. "Er is geen reactie van de knie zelf", legt hij uit. "Het litteken herstelt en er is een goede mobiliteit naar het strekken van de knie. Ronald mag nu al licht steunen. Op vrijdag 11 maart zal blijken of hij volledig mag steunen en of hij mag starten met fietsen." De revalidatieperiode zal volgens De Neve minimum een half jaar bedragen. "We moeten die periode respecteren om toekomstige blessures uit vermijden. Het moeilijkste wordt wellicht Ronald afremmen en tegen zichzelf beschermen." Dat de knie van Vargas zo kort na de ingreep al volledig strekt, doet volgens De Neve vermoeden dat er absoluut geen functieverlies zal zijn. Verschillende testen moeten ervoor zorgen dat de kracht tussen zijn beide knieën gelijkmatig wordt verdeeld.