Ronald Vargas, de topschutter van Club Brugge, komt dit seizoen niet meer in actie. Hij moet onder het mes en is vijf tot zes maanden buiten strijd. Dat heeft Club Brugge bevestigd.

Tijdens de competitiewedstrijd op RC Genk zondagavond ging Vargas na nauwelijks tien minuten door de linkerknie, zonder dat er sprake was van enig contact of duel. Hij werd naar het ziekenhuis van Roeselare overgebracht waar een NMR-scan de ernst van de blessure bevestigde.

Volgens de eerste diagnose is er sprake van een scheur in de voorste kruisband van de knie en een scheur in de buitenste gewrichtsband.

Vargas kon zondagavond nog het ziekenhuis verlaten en wordt een van de komende dagen geopereerd. Clubdokter Jan Deneve van Club Brugge rekent daarna op een herstelperiode en revalidatie van vijf tot zes maanden.

De blessure van Vargas is een zware aderlating voor Club. Hij was dit seizoen immers al goed voor vijftien competitietreffers en behoorde steevast tot de uitblinkers.

Ronald Vargas, de topschutter van Club Brugge, komt dit seizoen niet meer in actie. Hij moet onder het mes en is vijf tot zes maanden buiten strijd. Dat heeft Club Brugge bevestigd. Tijdens de competitiewedstrijd op RC Genk zondagavond ging Vargas na nauwelijks tien minuten door de linkerknie, zonder dat er sprake was van enig contact of duel. Hij werd naar het ziekenhuis van Roeselare overgebracht waar een NMR-scan de ernst van de blessure bevestigde. Volgens de eerste diagnose is er sprake van een scheur in de voorste kruisband van de knie en een scheur in de buitenste gewrichtsband. Vargas kon zondagavond nog het ziekenhuis verlaten en wordt een van de komende dagen geopereerd. Clubdokter Jan Deneve van Club Brugge rekent daarna op een herstelperiode en revalidatie van vijf tot zes maanden. De blessure van Vargas is een zware aderlating voor Club. Hij was dit seizoen immers al goed voor vijftien competitietreffers en behoorde steevast tot de uitblinkers.