"Esto no es un sueño!", kopte Líder, de belangrijkste sportkrant van Venezuela. Dit is geen droom! Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Venezolaanse voetbal werd Argentinië geklopt. Fernando Amorebieta, de Spaans-Venezolaanse verdediger van Athletic Bilbao, zorgde voor het historische doelpunt. De achttien vorige confrontaties tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen draaiden allemaal uit op ... een overwinning voor de Argentijnen.

Het was de tweede speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK 2014 in Brazilië. Venezuela was op de eerste speeldag 2-0 gaan verliezen in Ecuador, terwijl Argentinië Chili voetballes had gegeven met 4-1. Met Angel Di María, Lionel Messi en Gonzalo Higuaín in de basiself kwamen Los Albiceleste dan ook met hoge verwachtingen naar Puerto La Cruz, maar daar werd het gedomineerd door een verrassend sterk Venezuela.

Roberto Rosales, ex-Gentspeler en nu bij FC Twente actief, startte in de basiself en kreeg van Líder een 8. Anderlechtspeler Ronald Vargas bleef de hele wedstrijd op de bank.

Bondscoach César Farías verklaarde achteraf: "Al toen ik klein was, droomde ik ervan om ooit Argentinië te kloppen." Ook president Hugo Chavez deelde in de vreugde en twitterde onmiddellijk na de wedstrijd: "We wonnen van Argentinië! Bravo Venezuela! Leve de nationale ploeg! Leve het vaderland!" (SVH)

"Esto no es un sueño!", kopte Líder, de belangrijkste sportkrant van Venezuela. Dit is geen droom! Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Venezolaanse voetbal werd Argentinië geklopt. Fernando Amorebieta, de Spaans-Venezolaanse verdediger van Athletic Bilbao, zorgde voor het historische doelpunt. De achttien vorige confrontaties tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen draaiden allemaal uit op ... een overwinning voor de Argentijnen.Het was de tweede speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK 2014 in Brazilië. Venezuela was op de eerste speeldag 2-0 gaan verliezen in Ecuador, terwijl Argentinië Chili voetballes had gegeven met 4-1. Met Angel Di María, Lionel Messi en Gonzalo Higuaín in de basiself kwamen Los Albiceleste dan ook met hoge verwachtingen naar Puerto La Cruz, maar daar werd het gedomineerd door een verrassend sterk Venezuela.Roberto Rosales, ex-Gentspeler en nu bij FC Twente actief, startte in de basiself en kreeg van Líder een 8. Anderlechtspeler Ronald Vargas bleef de hele wedstrijd op de bank.Bondscoach César Farías verklaarde achteraf: "Al toen ik klein was, droomde ik ervan om ooit Argentinië te kloppen." Ook president Hugo Chavez deelde in de vreugde en twitterde onmiddellijk na de wedstrijd: "We wonnen van Argentinië! Bravo Venezuela! Leve de nationale ploeg! Leve het vaderland!" (SVH)