Volgens de Britse voetbalwebsite Goal.com heeft Manchester City onze landgenoot Vincent Kompany (25) een serieuze loonsverhoging voorgesteld.

Kompany zou voortaan 135.000 euro per week (!) op zijn bankrekening gestort zien, bijna een verdubbeling van wat hij nu verdient.

De Brusselaar heeft weliswaar nog drie jaar contract te gaan bij de Citizens, maar door het fantastische seizoen dat hij net achter de rug heeft - met vermelding in het Premier League Team of the year - en de interesse van enkele andere Europese topclubs, wil het clubbestuur het zekere voor het onzekere nemen.

De website baseert zich op een bron bij de club zelf en weet ook te melden dat coach Roberto Mancini komend seizoen voor Kompany zal kiezen als aanvoerder van Manchester City. De aanvoerder van het afgelopen seizoen, de Argentijn Carlos Tevez, zoekt wellicht andere oorden op. (MS)

Volgens de Britse voetbalwebsite Goal.com heeft Manchester City onze landgenoot Vincent Kompany (25) een serieuze loonsverhoging voorgesteld. Kompany zou voortaan 135.000 euro per week (!) op zijn bankrekening gestort zien, bijna een verdubbeling van wat hij nu verdient. De Brusselaar heeft weliswaar nog drie jaar contract te gaan bij de Citizens, maar door het fantastische seizoen dat hij net achter de rug heeft - met vermelding in het Premier League Team of the year - en de interesse van enkele andere Europese topclubs, wil het clubbestuur het zekere voor het onzekere nemen. De website baseert zich op een bron bij de club zelf en weet ook te melden dat coach Roberto Mancini komend seizoen voor Kompany zal kiezen als aanvoerder van Manchester City. De aanvoerder van het afgelopen seizoen, de Argentijn Carlos Tevez, zoekt wellicht andere oorden op. (MS)