Het scoreloze gelijkspel tegen WK-deelnemer Noord-Korea (106e op de FIFA-ranking) zorgde voor onrust.

De 2-0-zege tegen Jamaica kon daar weinig aan veranderen. De Reggae Boyz arriveerden minder dan tien uur voor de aftrap in het Duitse Offenbach en zouden onder invloed geweest zijn.

"We rookten voor de wedstrijd samen met de Zuid-Afrikanen een vredespijp", vertelde de Jamaicaanse aanvoerder Jah Haile-Stoned - what's in a name ...

"Toen ik achteraf naar mijn handen keek, leek het alsof ze aan iemand anders toebehoorden. We moesten ook de hele tijd lachen."

Voor de oefenpartij tegen Jamaica betaalde de Zuid-Afrikaanse voetbalbond 3 miljoen rand (300.000 euro). Het oefenkamp in Brazilië kostte 8 miljoen euro en dat in Duitsland het dubbele.

Het scoreloze gelijkspel tegen WK-deelnemer Noord-Korea (106e op de FIFA-ranking) zorgde voor onrust. De 2-0-zege tegen Jamaica kon daar weinig aan veranderen. De Reggae Boyz arriveerden minder dan tien uur voor de aftrap in het Duitse Offenbach en zouden onder invloed geweest zijn. "We rookten voor de wedstrijd samen met de Zuid-Afrikanen een vredespijp", vertelde de Jamaicaanse aanvoerder Jah Haile-Stoned - what's in a name ... "Toen ik achteraf naar mijn handen keek, leek het alsof ze aan iemand anders toebehoorden. We moesten ook de hele tijd lachen." Voor de oefenpartij tegen Jamaica betaalde de Zuid-Afrikaanse voetbalbond 3 miljoen rand (300.000 euro). Het oefenkamp in Brazilië kostte 8 miljoen euro en dat in Duitsland het dubbele.