De krant Corriere dello Sport schrijft dat de drijvende kracht achter het Chinese overname bod van 70 procent van de aandelen van AC Milan niemand minder dan Jack Ma is, een van de rijkste Chinezen en eigenaar van Alibaba, een groep internetbedrijven gericht op e-commerce. Ook de immobiliëngroep Evergrande Real Estate, aandeelhouder van de Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande, is naar verluidt betrokken.

Maar volgens Il Messagero is de leider van het overnameproject de groep Wanda, het toerisme-, cultuur- en vastgoedconsortium van voorzitter Wang Jianlin. Ook die groep is al betrokken bij het Europese voetbal, door een aandeel van 20 procent in de Spaanse club en Champions League-finalist Atletico Madrid.

Silvio Berlusconi

Volgens de Italiaanse media is een akkoord nakend. Hoe dan ook, de verkoop van een aanzienlijk deel van de aandelen van AC Milan zou een einde maken aan de hegemonie van de 79-jarige ex-premier Silvio Berlusconi, die sinds 1986 aan het hoofd staat van de club uit Lombardije.

De waarde van de club wordt geschat op 700 miljoen euro, de schuldenberg van 188,5 miljoen euro meegerekend, meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

Successen

AC Milan is, met 18 landstitels en 14 Europese bekers, een van de meest succesvolle Italiaanse clubs. Onder het 30-jarige bewind van Berlusconi wonnen de Rossoneri maar liefst vijf keer de Champions League.

Maar de laatste seizoenen liep het minder vlot. Vorig seizoen eindigde Milan pas op de tiende plaats in de Serie A, en ook dit seizoen staat de ploeg van ex-Bruggeling Carlos Bacca met nog twee matchen te spelen op een teleurstellende zevende plaats. In de Italiaanse beker loopt het wel vlotter. Daar speelt Milan op 21 mei de finale tegen kampioen Juventus. (KVDA)

De krant Corriere dello Sport schrijft dat de drijvende kracht achter het Chinese overname bod van 70 procent van de aandelen van AC Milan niemand minder dan Jack Ma is, een van de rijkste Chinezen en eigenaar van Alibaba, een groep internetbedrijven gericht op e-commerce. Ook de immobiliëngroep Evergrande Real Estate, aandeelhouder van de Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande, is naar verluidt betrokken.Maar volgens Il Messagero is de leider van het overnameproject de groep Wanda, het toerisme-, cultuur- en vastgoedconsortium van voorzitter Wang Jianlin. Ook die groep is al betrokken bij het Europese voetbal, door een aandeel van 20 procent in de Spaanse club en Champions League-finalist Atletico Madrid.Volgens de Italiaanse media is een akkoord nakend. Hoe dan ook, de verkoop van een aanzienlijk deel van de aandelen van AC Milan zou een einde maken aan de hegemonie van de 79-jarige ex-premier Silvio Berlusconi, die sinds 1986 aan het hoofd staat van de club uit Lombardije.De waarde van de club wordt geschat op 700 miljoen euro, de schuldenberg van 188,5 miljoen euro meegerekend, meldt de Franse sportkrant L'Equipe.AC Milan is, met 18 landstitels en 14 Europese bekers, een van de meest succesvolle Italiaanse clubs. Onder het 30-jarige bewind van Berlusconi wonnen de Rossoneri maar liefst vijf keer de Champions League. Maar de laatste seizoenen liep het minder vlot. Vorig seizoen eindigde Milan pas op de tiende plaats in de Serie A, en ook dit seizoen staat de ploeg van ex-Bruggeling Carlos Bacca met nog twee matchen te spelen op een teleurstellende zevende plaats. In de Italiaanse beker loopt het wel vlotter. Daar speelt Milan op 21 mei de finale tegen kampioen Juventus. (KVDA)